Deze vrouwen delen graag hun ervaring

Care for Women Icon
Care for Women Icon
Jaarlijks zoeken duizenden vrouwen een oplossing voor hun hormonale problemen bij een Care for Women specialiste. Zij ervaren zelf hoe fijn het is om eindelijk goed geholpen te worden. Hieronder delen zij hun verhaal, zodat ook jij een idee hebt van wat je kunt verwachten.
92% van de vrouwen beveelt de Care for Women specialiste aan. Met een klanttevredenheidscijfer van gemiddeld een 8.9 is de kans groot dat ook jij door ons goed geholpen kunt worden. Blijf niet langer met jouw klachten rondlopen en ervaar ook zelf de hulp die de Care for Women specialiste jou kan geven.

Heb jij een ervaring met een Care for Women specialiste die je graag met anderen wilt delen? Vul dan het contactformulier in. Met jouw ervaring kun je ook andere vrouwen helpen deze stap te maken, zodat ook zij zich beter zullen gaan voelen. Wij danken je alvast voor de genomen moeite.

Ervaringen

Overgang l “Ik was depressief en kon alleen maar huilen”

“Ik was depressief kon alleen nog maar huilen en bij reguliere zorg werd ik afgewimpeld: de overgang hoort erbij. Nu heb ik weer zin om te leven geen pijn meer in mijn lijf en de opvliegers en depressie zijn weg. Ik voel me weer op en top vrouw.” – Anoniem

PMS l “Care for Women heeft mijn ‘normale’ leven gered”

”Eigenlijk ben ik vrolijk, sterk, enthousiast, en energiek. Maar steeds terugkerend waren dagen dat ik verzandde of vast liep. Dagen dat ik niet goed kon nadenken, van alles vergat, me terug trok, heel erg moe en boos was en uiteindelijk vreselijk depressief werd. Het begon steeds met enkele dagen waarop ik slechter functioneerde, die eindigde in enkele zware dagen, en dan ging het langzaam weer beter. Een dag of tien slecht, een dag of achttien goed. Dan was er geen vuiltje aan de lucht. Een malle molen, onverklaarbaar, niet normaal, en dat vond ik zelf ook. Mijn zelfvertrouwen raakte beschadigd, ik was om de paar jaar overspannen, en kreeg uiteindelijk een burn-out.

Het duurde jaren voor ik er achter kwam dat er een patroon zat in mijn klachten, dat samenviel met mijn menstruatiecyclus. Maar hoewel ik vanaf dat moment een gewaarschuwd mens was hielp dit me niet om de stormachtige depressies het hoofd te bieden.

Depressie?

“Later las ik dat ik alle kenmerken had die horen bij een depressie. Je verliest contact met de realiteit, relativiteit en tijd. Je ervaart machteloosheid en wanhoop. Het kan zo sterk zijn dat je het idee hebt dat je in je diepste wezen depressief bent en dat het nooit meer over zal gaan. Het lijkt of jij de ellende bent die je voelt. Je verzet je ertegen maar dat helpt niet en je raakt uitgeput. Dat is zo angstig dat je daar ook niet gauw met iemand over praat. Je durft voor jezelf al haast niet toe geven wat je voelt, bang dat je gek bent.

Psychische klachten

Natuurlijk zocht ik naar een uitweg, die mij via de huisarts bracht bij de GGZ, gesprekstherapie en zelfhulptherapie. Kijkend naar mijn leven zie ik dat ik kwetsbaar ben voor psychische klachten en dat therapie daarom heel zinvol was. Maar de alsmaar terug kerende klachten die samengingen met mijn menstruatiecyclus verergerde dit en maakte het echt problematisch. Ik heb mijn huisarts, gynaecoloog, psychologen gevraagd of er niet iets te doen was aan de in een duidelijke cyclus terugkerende klachten. Ik liet ze klachten en menstruatie kalender zien. Er werd niet of nauwelijks op gereageerd. Verder dan een vage bevestiging dat mijn klachten wellicht samen zouden kunnen hangen met mijn cyclus kwam geen van hen met PMS.

Iedere maand werd ik weer geconfronteerd met een crisis, regelmatig zo ernstig en zwart dat ik niet meer verder wilde. Ik schaamde me daarvoor en probeerde, helaas vaak tevergeefs, mezelf beter in de hand te krijgen. Rond mijn achtenveertigste ging ik enorm zweten ’s nachts, licht slapen en wakker liggen. Eerst af en toe maar later elke nacht. Mijn huisarts wist niet wat het was. Ik vroeg of het de overgang kon zijn, maar hij dacht het niet.”

In contact met Care for Women

“Via internet vond ik meer informatie over overgangsklachten en een PMS test bij ‘Care for Women’. Ik vroeg een consult en hoorde eindelijk een helder en herkenbaar verhaal over PMS en wat er nu tijdens de overgang allemaal verandert. Sinds het consult gebruik ik ‘Women’s Mood’ en AOV L-Tryptofaan. Al snel sliep ik beter. Nu vijf cyclussen later ben ik verbijsterd. In tientallen jaren heb ik me niet zo goed gevoeld en kan alleen maar hopen dat dit aanhoudt. Het enig nadeel zijnde kosten van de voedingssupplementen, die gek genoeg niet vergoedt worden.

Ik voel me net een normaal mens! Al die tijd heb ik geen of nauwelijks last van depressieve gevoelens. Soms heel, heel vaag aan de horizon een drizeltje maar dat stelt echt niks voor. Wel ben ik voor en aan het begin van de menstruatie heel erg moe. Dan ga ik in de middag even twee uur slapen en vroeg naar bed en voel me prima!

Te weinig kennis

“Blijkbaar is er bij veel huisartsen, psychologen en gynaecologen te weinig vakkennis over wat er gebeurt in je hersenen als je PMS klachten hebt. En nog minder over de eenvoudige middelen die je in kunt zetten om dit te ondervangen. Natuurlijk vraagt een werkelijke depressie om andere middelen. Maar mijn klachten hebben een duidelijke cyclus en wisselde in een vast patroon met perioden waarin ik normaal functioneer en me goed voel. Het is niet wetenschappelijk aantoonbaar, maar ik schat dat mijn depressieve en destructieve klachten voor 85% tot 90% hun oorzaak vinden in de gevolgen van hormoonwisselingen.

De klachten zijn zo goed als verdwenen en ik hoop met heel mijn hart dat er meer wetenschappelijk onderzoek komt naar de werking van de middelen die ‘Care for Women’ inzet. Hopelijk krijgt hun vakkundigheid de erkenning en bekendheid die ze verdienen. Het heeft mijn ”normale” leven gered.” – Anoniem

Zwanger l “Dankzij Care for Women ben ik zwanger!”

Het is lang geleden dat ik bij een Care for Women specialiste op consult ben geweest. Eén doosje Menstrual Care was genoeg om mijn systeem weer op de rails te krijgen.

Daarna al met regelmaat weer ongesteld en als mooi ‘eindresultaat’ zijn mijn vriend en ik nu in verwachting van ons eerste kindje (vorige zwangerschap telt medisch gezien niet mee).

Ik vond het wel mooi om dit ook met jullie te delen, omdat Care for Women met haar producten een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het prachtige eindresultaat. Mijn lichaam en geest zijn klaar om moeder te worden.” – Anoniem

Zwanger l “Erg blij met een Care for Women specialiste”

“De eerste zwangerschap van Martine was oké, de tweede bleek een tweeling te zijn. Ze miste antwoorden op haar vragen, de verloskundige kon haar niet echt gerust stellen. ‘Een Care for Women specialiste was misschien best handig geweest, iemand die me begeleidde door de zwangerschap heen.’ Want de zwangerschap van een tweeling bleek een hele andere tak van sport.”

Martine en haar tweeling

Als je zwanger bent van een tweeling ga je bij de verloskundige weg en moet je voor controle naar het ziekenhuis. Ik heb wel 7 verschillende gynaecologen gehad voor mijn echo’s, dus persoonlijk werd het niet echt. Er was elke keer een ander, ik kreeg heel weinig informatie, behalve dat de kinderen goed groeiden. En ik dan? Is het misschien ook fijn om te weten hoe het eigenlijk met mij gaat? Er werd verder niet echt naar je gekeken, behalve mijn bloeddruk werd opgemeten. Ik had vocht in mijn benen, maar dat hoort er allemaal bij.

Intensive Care

“Totdat ik moest bevallen, bleek ik zwangerschapsvergiftiging te hebben, niemand die daar dus achter was gekomen tot het moment zelf. Ik heb een paar dagen op de Intensive Care gelegen, ineens had ik alle aandacht. Maar dat had natuurlijk anders gemoeten. Je laat je afschepen tijdens die controles met ‘mevrouwtje het komt wel goed’ Achteraf bleek de waarde al niet goed, ze liepen weg, er was zo weinig tijd tijdens die controles. De afspraken liepen uit, waardoor ik er weer snel tussendoor gejast werd. Zo was niemand tot de conclusie gekomen dat ik zwangerschapsvergiftiging had.”

Zwangerschapsvergiftiging

Met de tweeling ging het gelukkig heel goed en voor het gemak dachten ze in het ziekenhuis dat het met mij ook goed ging. Nu ik er op terugkijk vindt ik dat ik erg weinig informatie kreeg in die tijd, ik moest overal om vragen. Doordat ik zoveel verschillende mensen had gezien in het ziekenhuis bouw je geen band op, niet zoals ik die band wel had met mijn verloskundigen bij mij eerste zwangerschap. De afspraken in het ziekenhuis, ik voelde me de zoveelste, er werd wel gevraagd of ik nog vragen had, maar de afspraken duurde 5, hoogstens 10 minuten, ik had niet het gevoel dat ze de tijd voor me namen. De echo kost dan al veel tijd en hop naar de volgende! Achteraf vond ik het toen ook helemaal niet meer leuk om naar het ziekenhuis te gaan, het was een haastgebeuren. Toen ik eenmaal op de Intensive Care terecht kwam met mijn zwangerschapsvergiftiging is de schade ruimschoots ingehaald, iedereen kwam kijken, iedere arts of verpleegkundigen die ik daarvoor nooit had gezien, had nu ineens tijd voor me. Iedere gynaecoloog heb ik wel gezien, dat was wel heel fijn. De nasleep is goed gegaan, maar het had natuurlijk anders gemoeten.”

Kraamhulp

Het is gelukkig goed afgelopen, maar ik wil wel iedereen meegeven dat een tweelingbevalling echt totaal een ander verhaal is. Ik wilde bij de eerste heel graag een ruggenprik, maar die kreeg ik niet, want ze zeiden ‘die poep je er zo even uit’, ik voelde me totaal niet serieus genomen. Maar bij de tweeling is het heel vaak een keizersnee en het is toch wel fijn als je daar een beetje op voorbereid wordt, ik wist totaal niet wat me te wachten stond. Bij een tweeling krijgen veel vrouwen te maken met een stuitbevalling. Maar ik miste ook informatie over de nasleep, doordat ik op de IC terecht kwam had ik niet meteen die 2 kleintjes in mijn armen. Daarna moet je rust nemen, maar doordat ik zo verzwakt was, ik had een bloedtransfusie gehad, was de normale week kraamzorg eigenlijk veel te kort. En bij een tweeling krijg je niet 2x zo lang kraamhulp. Terwijl dat bij mij geen overbodige luxe was, moest ik daar wel zelf om vragen. Daarna heb ik nog bijna 3 maanden hulp in de huishouding gehad omdat mijn eigen lichaam moest herstellen. Een ‘zwangerschapsspreekuur’ waar je gewoon informatie krijgt, meer voorlichting over een tweelingzwangerschap en de bevalling. Dat ik eerder had moeten stoppen met werken bijvoorbeeld, niemand die me dat verteld had. Dat is wat ik gemist heb en dat Care for Women dat gaat geven daar ben ik heel blij mee! Want in het ziekenhuis gaat alle aandacht naar je kindje en bij de verloskundige vaak ook, maar de gezondheid van je eigen lichaam is, heb ik gemerkt, toch wel even belangrijk.”

Ontzwangeren

Ontzwangeren was ook zo’n leuk onderwerp, je omgeving heeft altijd van die goed bedoelde adviezen. Je leeft naar de bevalling toe, maar daarna begint het pas. Heb ik ze niet te warm gekleed of hadden ze wel een jasje dikker aan gemogen vandaag? Je gaat in het begin naar je werk met schuldgevoelens, ‘was ik nou maar bij mijn kind!’. Dat hoort er allemaal bij, je bent misschien in het begin maar half bij je werk, ook dat heb ik gehad. Mogen ze je van je werk bellen in de tijd dat je eigenlijk gewoon lekker van je kindje of kindjes wil genieten. Hoe stel je je op tegenover je werk? Je wilt ook niet die werkende moeder worden die niks kan combineren. Je wilt flexibel blijven, maar je kinderen komen toch op nummer één te staan.” – Anoniem

Overgang l “Fitter en grotendeels van de opvliegers op”

“Veel minder transpireren. Ook slaap ik beter door, waardoor ik me fitter voel. Heel blij mee. Ik had wel eens een product natuurlijk geprobeerd, maar had daar geen baat bij. Daarom had ik hier niet zo’n hoge pet van op. Maar ik ben grotendeels van mijn opvliegers af.” – Anoniem

PMS l “Voor het eerst in jaren geen PMS-klachten”

Ik voel me echt heel goed. Voor het eerst in jaren geen PMS klachten gehad alleen gespannen borsten. Echt heel bijzonder. Ook staat er in dat boekje een speciaal hoofdstuk in over PMS en ook heel veel adviezen over voeding tijdens deze moeilijke week. Veel dingen die Jolijn vertelde in ons eerste gesprek herken ik nu bij mezelf. Ik ben inderdaad niet moe en futloos. Ik kan echt zeggen dat ik van iedere dag geniet. Net mijn menstruatie gehad en zonder problemen doorgekomen .Als ik de PMS kalender bekijk staat er bijna niets op. Echt heel gaaf.” – Anoniem

Hormonen l “Weer regie over mijn eigen functioneren!”

“Was hormonaal volledig uit balans, PMS en stress. Daarnaast prolactinoom die weer actief was geworden. Door voedingsadvies, ontspanning, beweging, supplementen heb ik sinds jaren weer het gevoel regie te hebben over mijn eigen functioneren en stemming. Ze heeft kennis van zaken, kan theoretisch onderbouwen waarom iets is zoals het is. Empathisch, betrokken, verstand van zaken. Ik heb nu 1x in de 4 maand contact om een vinger aan de pols te houden. Dit werkt goed. Zo gauw er iets verandert hormonaal door de hypofysetumor zoek ik contact en wordt het beleid weer aangepast.” – Anoniem 

Overgang l “Erg mee geholpen”

Ik had heel erg last van opvliegers en slecht slapen en daar ben ik nu heel erg mee geholpen. De behandeling via Reina is veel beter dan verwacht. Er werd goed naar mij geluisterd en kreeg hulp op allerlei gebieden waaronder voeding en relatieproblemen. Ik ben bij de huisarts geweest om het te promoten. Reina kan goed luisteren en geeft hulp op alle vlakken waar problemen zijn ontstaan.” – Anoniem

Overgang l “Weer lekker in mijn vel!”

Dankzij Inge zit ik weer lekker in mijn vel! Toen ik bij haar kwam had ik super veel last van overgangsklachten, niet slapen, opvliegers, paniek en het gevoel me zelf niet meer te herkennen. Door alle tips maar ook uitleg over wat er in je lijf gebeurd, kon ik zelf aan de slag. Op natuurlijke wijze en dat voelt goed! Je kunt zelf veel doen door je manier van leven en voeding aan te passen. Dit doe ik op mijn eigen manier. Het is fijn dat Inge praktisch denkt, schakelt als jij er net wat anders in zit en je laat weten dat wat je voelt, niet raar is. Een aanrader!” – Anoniem

Overgang l “Depressieve gevoelens”

Het ging niet goed in mijn hoofd. Ik voelde me bij vlagen wegzakken in een depressieve stemming. Dat maakte me onzeker: kan ik het allemaal wel aan? Mijn gezin, mijn werk in de psychiatrie? Ik wist niet wat ik met mezelf aan moest. Ik was bang zelf psychiatrisch patiënt te worden. Het klopte niet, het voelde zo raar. Want er was geen reden voor: ik heb alles wat mijn hart begeert. Dat maakte het heel verwarrend. Uiteindelijk kwam ik via een vriendin bij Care for Women terecht. Er bleek wel een reden voor die depressieve gevoelens: de overgang.

De overgang

Ik loop er nu al twee jaar mee. Ik voel het aankomen zo’n neerslachtige stemming, dan ben ik minder aanwezig, word ik stiller, zit ik niet lekker meer in mijn vel. Het enige wat ik dan wil is met rust gelaten worden. Ik herken mezelf niet meer. Ik was altijd vrolijk en gooide de problemen over mijn schouder. Heel ondernemend was ik ook, niets was me te veel. Maar nu raak ik het overzicht al kwijt bij het organiseren van een verjaardag. Ik kan niet eens bedenken wat ik voor de visite in huis moet halen. Het liefst vier ik verjaardagen helemaal niet. Ik verlang vooral naar rust. Maar mijn hoofd is nooit meer leeg. Ik blijf maar malen. Over wat er tegen me is gezegd, wat er is gebeurd op mijn werk. Ik blijf erin hangen. Ik zie overal een probleem in. Dat maakt het ook zo zwaar. Het lukt me niet om de dingen los te laten. Dan word ik boos op mezelf: stel je niet zo aan, denk ik dan.

Dieptepunt

Het dieptepunt kwam toen de gedachte door mijn hoofd ging om uit het leven te stappen. Dat je zover kunt komen dat je die gedachte hebt, dat vind ik het ergste. Terwijl ik helemaal geen reden had om me zo te voelen. Dat heb ik nooit verteld aan iemand, ook niet aan mijn vriendinnen. Dat is iets wat je tegen niemand kunt zeggen. Dat dieptepunt heb ik achter de rug, ik heb die gedachte niet meer. Ik heb die knop om kunnen zetten. Dat geeft een goed gevoel. Ik herken daar weer een glimpje van mezelf in, in dat kiezen voor het positieve.

Ik ben blij dat ik mijn werk heb en mijn twee kinderen. Dat houdt me op de been. Het geeft afleiding, regelmaat en structuur. Mijn man is een schat. Die helpt me waar hij maar kan, ik ben hem nooit te veel. En ik heb een heel fijne, vrolijke vriendin. Bij haar voel ik altijd weer even licht en lucht in mijn hoofd. Dan voel ik me groeien.

Het geeft ook rust dat ik nu weet dat het de hormonen zijn die ten grondslag liggen aan die neerslachtige buien en dat onbestemde gevoel vanbinnen. Ik kan het ergens aan ophangen. Gaat het ooit een keer weg? Ik ben ervan overtuigd dat dat gebeurt. Ik verlang er zo naar weer te zijn wie ik ben.” – Anoniem

Overgang l “Ik kan weer naar mijn werk”

“Ik werd ’s nachts steeds badend in het zweet wakker. Deken van me afgooien, deken er weer op, raam open, raam dicht. Mijn partner werd er helemaal gek van. Daarbij kreeg ik ook overdag zweetaanvallen. Die kwamen ineens opzetten. Mijn hele lichaam werd dan drijfnat, mijn oksels, mijn gezicht. Het was heel erg. “Je moet je niet zo druk maken,” zeiden de mensen om me heen. Net of je er wat aan kunt doen, aan dat zweten. Zelfs op straat werd ik herhaaldelijk door mensen aangesproken: “Mevrouw, voelt u zich niet lekker? U bent helemaal nat.” Ik kon dan wel door de grond zakken.” – Anoniem

Overgang l “Ik wist het allemaal niet meer”

“Middels deze weg wil ik Jolijn hartelijk danken. Ik kwam in haar praktijk half 2013 met overgangsklachten. Ik wist het allemaal niet meer en was ten einde raad. Door Jolijn haar deskundige inzicht, hulp, supplementen en de juiste (voeding) adviezen kom ik nu op een draaglijker wijze de overgang door. En ik weet dat als het me even te veel wordt dat ik op Jolijn kan steunen. Nogmaals hartelijk dank.” – Anoniem

Hormonen l “Jonge meid van 22 en herkende mezelf niet meer”

“Toen ik met Krista in contact kwam, was ik erg wanhopig. Ik ben een jonge meid van 22 die in de bloei van haar leven moest zijn, maar herkende mezelf niet meer terug. Ik had last van een depressie, vermoeidheid, onverklaarbaar veel aankomen in gewicht, darmproblemen, hoofdpijn, acné en nog veel meer klachten maar dat zijn er teveel om op te noemen.

Wat ik fijn vind aan Krista is dat ze toegankelijk, open minded is en totaal niet veroordelend. Ze is zelf heel spontaan en open en daardoor voel ik me op mijn gemak bij haar en durf ik zelf ook meer te delen. We zijn al een tijdje bezig waarin we verschillende dingen geprobeerd hebben. Ik heb zelf ook in mijn leefstijl wat aanpassingen gemaakt en eet gezonder en zorg dat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg dankzij Krista. Ik ben gestopt met de anticonceptiepil en ben met wat vitamines begonnen op aanraden van Krista die konden helpen bij mijn klachten. Ze had het vrijwel meteen bij het juiste eind. Want na een tijdje zit eindelijk weer goed in mijn vel! Ik doe het nog rustig aan maar ik herken mezelf eindelijk weer terug. Ik voel me fitter, heb een rustige huid en bijna geen darmproblemen en hoofdpijn meer. Mijn gewicht is stabiel en ik begin zelfs al langzaam wat af te vallen. Ik ben Krista hier zo dankbaar voor!

Ik had voor Krista gekozen omdat haar profiel mij aansprak en door haar ervaringsdeskundigheid. De consulten waren laagdrempelig en soms wat informeel, waardoor ik me heel relaxt en op mijn gemak voelde. Ze is heel spontaan en geeft je echt het gevoel dat er naar je geluisterd wordt en je klachten gezien worden. Ik heb veel behandelingen gehad waarbij er op een afstandelijke en formele manier met mij gecommuniceerd werd en dat past gewoon niet bij mij. Daarom ben ik echt fan van Krista! Als je nog twijfelt.. doe het! Je gaat er geen spijt van krijgen. Het is zo waardevol! Dankjewel Krista voor alles!” – Anoniem

Overgang l “Mijn klachten werden echt serieus genomen”

“Ik had veel last van stemmingswisselingen, slecht slapen, nachtelijk zweten, opvliegers met hartkloppingen. Ik had in eerste instantie het idee dat het om een commercieel bedrijf zou gaan en er mij allerlei alternatieve middelen zouden worden aangeboden. Mijn klachten werden echter serieus genomen en er werd aan mij een adequate behandeling via de huisarts voorgesteld.” – Anoniem

Overgang l “Ik werk in de zorg, ik kreeg toch nieuwe informatie”

“Ook al ben ik zelf verpleegkundige geweest en werk ik nog steeds in de zorg, ik kreeg toch nieuwe informatie die heel nuttig was. Ja, ik zou vriendinnen met overgangsklachten zeker Care for Women aanraden (in het verleden ook al gedaan).” – Anoniem

Overgang l “Niet gedacht dat het zo goed zou werken”

Doorverwezen door mijn huisarts. Veel last van overgang gerelateerde klachten, nu bijna klachtenvrij! Zeer professioneel qua ontvangst ,hulp en bejegening. Had niet gedacht dat t zo goed zou werken.”-Anoniem

Overgang l “Mijn klachten kregen een naam”

Edith legde heel goed uit hoe de overgang cyclus in elkaar steekt en wat je daarbij nodig hebt om deze hormonale schommelingen zo goed mogelijk op te vangen. Mijn klachten kregen een naam en bevestiging en dat was erg prettig omdat je zo onzeker en niet goed van jezelf wordt tijdens de overgang en dat daar een logische verklaring voor is.”- Anoniem