Hart- en vaatziekten

Home » Hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Gemiddeld treden de ziektes 7 tot 10 jaar later op dan bij mannen, maar de totale sterfte ligt bij vrouwen aanzienlijk hoger. Bij vrouwen neemt het risico op hart- en vaatziekten na de menopauze snel toe. Hierdoor zien we vaak dat de kwaliteit van leven bij vrouwen matig is. Een hartinfarct, beroerte, boezemfibrilleren of hoge bloeddruk komen veelvuldig voor. De medicijnen die bij de behandeling voor dit soort aandoeningen horen kunnen gepaard gaan met bijwerkingen die een belangrijke invloed hebben op het dagelijks functioneren.

 

Waarom hart- en vaatziekten ook vrouwenziekten zijn

De oorzaak van de versnelling in de ontwikkeling van hart- en vaatziekten na de menopauze is deels te verklaren door de daling van het vrouwelijk hormoon oestrogeen. Oestrogenen hebben een vaatverwijdend effect, ze hebben een gunstige invloed op het stollingssysteem en gaan vaatvernauwing tegen. Aan de daling van de oestrogeenspiegel na de menopauze is niets te doen, maar aan de gevolgen op het gebied van hart- en vaatziekten wel.

 

Wat te doen om risico op hart-en vaatziekten te verlagen?

Het risico op hart- en vaatziekten verlagen begint met het bepalen van je eigen risico op hart- en vaatziekten. De healthcheck bij de Care for Women specialiste kan je hier bij helpen. Meten is immers weten. Door middel van deze speciale gezondheidscheck kan de Care for Women specialiste je hier een goed, persoonlijk advies over geven. Tijdens de gezondheidscheck bepaalt de specialiste je glucose, je volledige lipidenbeeld inclusief cholesterol, bloeddruk en BMI. Na afloop van de gezondheidscheck krijg je direct adviezen mee om de uitslagen te verbeteren. Zo kun je actief en gericht aan de slag met risicofactoren.

Onze auto brengen we regelmatig naar de garage voor een APK. Dat houdt hem netjes op de weg. Dus waarom niet na je 50e regelmatig een APK voor je lichaam? Die willen we toch ook netjes op de weg houden? Maak eens een afspraak voor een healthcheck en ervaar zelf hoe prettig het is te weten hoe je ervoor staat en wat je kunt doen om jouw risico te verlagen.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Laat ons je helpen

Doorlopen met klachten is vaak niet nodig. Er zijn inmiddels genoeg goede oplossingen.

N

Aandacht voor joú

De specialiste neemt alle tijd voor je en begrijpt je als geen ander. Zij is immers zelf ook vrouw.

N

Vaak géén eigen risico

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Er is dan geen eigen risico.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.