Adri Rijkmans

Home » Hulpverleners » Adri Rijkmans

Praktijkadres

V.d. Duijn van Maasdamlaan 14
3445 CB  Woerden

Gezondheidscentrum De Ronde Venen
Hoofdweg 1
3641 PN  Mijdrecht

Gratis parkeermogelijkheden in de garage
onder De Ronde Venen.

Finesse Bodyline Clinic
Pompmolenlaan 19-A
3447 GK  Woerden

Vergoeding & Prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket, dit valt NIET onder uw eigen risico.

U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig. Een consult kost €72,50.

Betaalmogelijkheden: factuur (binnen 14 dagen voldoen).

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women

Introductie

Soms kan je van je hormonen genieten, maar er zijn momenten dat je daar heel veel last van kunt hebben.

Adri Rijkmans kan je daar uitgebreid over informeren. Hormonen zijn betrokken bij vrijwel alle lichaamsprocessen, dit gebeurt door verschillende hormonen welke elk andere functies hebben. Ons lichaam kent meer dan 40 hormonen. Bij vrouwen kan het zijn dat de balans tussen verschillende hormonen zoek is. Dit kan al gebeuren bij de menstruatie, maar ook bij de zwangerschap en de overgang. Vooral die disbalans geeft veel klachten, het kan zelfs leiden tot verminderde kwaliteit van leven. Adri kan je hierin ondersteunen en geeft je adviezen en gaat samen met jou op zoek naar de beste behandeling.


Behandeling

Adri begeleidt, adviseert en coacht vrouwen die zich fitter willen voelen. Krachtiger, actiever, tijd voor het gezien, partner, werk en voor zichzelf. Vrouwen die willen weten waar ze staan en waar ze naar toe gaan. Vrouwen kunnen lang op zoek zijn naar de juiste behandeling. Adri geeft inzicht wat er in het lichaam gebeurt en legt uit wat een disbalans van hormonen met je kan doen. Veel klachten zijn te herleiden aan hormonen, maar het is belangrijk om alle factoren mee te nemen in de behandeling.

Voor alle vrouwen die zichzelf de moeite waard vinden. Die klaar zijn met de opvlieger en neerslachtige stemming, slapeloosheid, pijn en onzekerheid en overgewicht.


Werkervaring

Adri is naast haar functie als Spoedeisend hulp verpleegkundige Care for Women specialist.


Opleiding

Adri heeft na haar opleiding tot verpleegkundige een kader-docentenopleiding gevolgd. Heeft ook gewerkt als team coördinator op een spoedeisende hulp. Daarnaast is zij ook ervaren als osteoporose verpleegkundige en heeft vele trainingen gevolgd op het gebied van psychologie en management.


Indicaties

 • Vragen rond anticonceptie
 • Menstruatieproblemen, PMS PMDD
 • PCOS en endometriose
 • Overgangsklachten
 • Advies en begeleiding bij gezondheidscheck d.m.v. zelf uitgevoerde bloedtesten op het gebied van mogelijke falende orgaansystemen
 • Vermoeidheidsonderzoek
 • Advies en preventie bij risicofactoren zoals hart- en vaatziekten en osteoporose
 • Herkennen en begeleiding van stress en burn-out klachten
 • Voedingsadviezen en gewichtsbeheersing
 • Lifestijladviezen
 • Adviezen rond hoofdhuid en haarproblemen
 • Het geven van presentaties en workshops over hormonale klachten bij vrouwen

 


Ervaringen

”Ik las in een blad van de IZA over het bestaan van overgangsconsulenten. Omdat ik al langere tijd kampte met klachten die ik met de overgang in verband bracht, besloot ik om op zoek te gaan naar een overgangsconsulente. Nu bleek Adri Rijkmans te worden vergoed door onze verzekering. Ik ben nu drie keer bij haar geweest en een groot aantal van mijn klachten zijn of verdwenen of behoorlijk verminderd. De aanpak van Adri is helder, ze stelt je op je gemak en geeft goede en duidelijke informatie. Ze vraagt door waar dat noodzakelijk is. En het belangrijkste vind ik, ze geeft je het gevoel dat ze oprecht met je begaan is. Dat lijkt niet alleen zo, maar het is ook zo. De consulten verlopen in een prettige sfeer. Ik heb dan ook het volste vertrouwen dat mijn overgangsklachten bijna helemaal zullen verdwijnen”.

S. Thole


”Via de website van Care for Women ben ik in augustus 2016 bij Adri Rijkmans in Woerden terecht gekomen. Ik had al jaren last van PMS-klachten en wilde daar graag op een natuurlijke manier van af. Adri is een ontzettend sympathieke, empathische en leuke vrouw bij wie ik mij snel op mijn gemak voelde. Er is een uitgebreide intake geweest en aan de hand daarvan is een behandelplan opgesteld. Op haar advies ben ik twee soorten supplementen van Care for Women (Menstrual Care en Multivitaminen) gaan slikken. Na een paar maanden merkte ik een groot verschil en waren de PMS-klachten (vooral de psychische) enorm verminderd. Daarnaast heeft ze mij erg goed geadviseerd op het gebied van vitaminen en een gezonde levensstijl. Inmiddels ben ik vier keer een uur bij Adri geweest en ik ga zeker in het nieuwe jaar (2017) nog een aantal keer bij haar op consult. De consulten zijn niet alleen zeer de moeite waard, maar ook nog eens bijzonder gezellig”.

Jacobine