Anja van Woerdekom

Home » Hulpverleners » Anja van Woerdekom

Praktijkadres

Driebergsestraatweg 34
3941 ZX Doorn

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Betaalmogelijkheden: pin, contant of overmaken via de bank.

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • BIG geregistreerd
 • V&VN
 • CAM Coöperatie
 • Werkgroep hoofdpijnverpleegkundigen
 • International Headache Nurses
 • Lid van Hoofdpijnnet

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Anja van Woerdekom is BIG geregistreerd verpleegkundige sinds 1983 en heeft haar praktijklocatie in Doorn. Anja is getrouwd, heeft een dochter en woont in Doorn. Haar opleiding tot Care for Women specialiste heeft ze gevolgd i.s.m. het UMC-Utrecht in 2009. Sindsdien heeft zij haar praktijk voor Vrouwengezondheid, hormonen en preventie en heeft al vele vrouwen geholpen en geadviseerd. Daarnaast heeft ze een praktijk gespecialiseerd in hoofdpijnklachten. Scholing volgt ze met de hoofdpijnverpleegkundigen van de hoofdpijnpoli’s van de verschillende ziekenhuizen. Zo blijft ze op de hoogte van de laatste behandelingen. Daarnaast is er natuurlijk ook integrale kennis en advies. Sinds 2021 is zij ook verbonden aan de opleiding van Care for Women als docent.

Anja kwam zelf op 39 jarige leeftijd in de overgang en is dus naast deskundige ook ervaringsdeskundige. Anja kwam zelf terecht bij een Care for Women specialiste en kreeg toen (h)erkenning en werd goed geholpen. Haar dochter zegt nog weleens “mam, in de overgang was je een heks”. Geen klacht psychisch of lichamelijk is vreemd voor mij.

Credo van Anja: “Elke vrouw is anders en elk lichaam reageert anders.” We zoeken samen naar een bij jou passende oplossing.


Behandeling

Herkenning en erkenning van klachten is belangrijk. Toen ze zelf de overgang meemaakte was ze ook blij met de erkenning die ze bij Care for Women kreeg. Het taboe doorbreken is belangrijk. Anja is graag een luisterend oor en heeft altijd ruim de tijd. Na een uitgebreide intake en uitleg komen we samen tot een passend advies. De oplossing is voor elke vrouw weer anders. Verder heeft ze een groot netwerk, zodat ze zo nodig kan verwijzen naar een behandelaar die past.

Ook vrouwen met een verstandelijke beperking zijn welkom, met of zonder begeleiding. Multidisciplinaire consulten zijn mogelijk. Anja geeft ook trainingen aan medewerkers binnen de VG-zorg over de overgang en anticonceptie. Er zijn boekjes beschikbaar over de overgang en ongesteld. De boekjes zijn in begrijpelijke taal met veel plaatjes en geschreven door mij.

“Vraag gerust om hulp.”


Opleiding en werkervaring

Vanaf 1980 werkt Anja als Verpleegkundige in de Verstandelijk Gehandicaptenzorg. Ze werkt nog een aantal uren als woonbegeleider binnen Bartiméus. Dit is een instelling voor mensen met een verstandelijke en visuele beperking.

In 2009 begon ze met haar Care for Women praktijk, waar ze veel ervaring heeft opgedaan en vele vrouwen met overgangsklachten of menstruatieklachten heeft geholpen. In 2013 is zij zich gaan specialiseren in hoofdpijnklachten. Hiervoor past ze verschillende massage technieken toe. Anja werkt samen met Hoofdpijnnet (Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten). Anja is lid van de werkgroep Hoofdpijnverpleegkundigen en International Headache Nurses. Er wordt bijscholing gevolgd bij de VNHC(Vereniging Nederlandse Hoofdpijn Centra).

Ook kun je bij Anja terecht met slaapproblemen. Anja werkt samen met de Slaappoli ZGV in Ede. Daarnaast is er een samenwerking met Janneke Wittekoek van Heartlife kliniek in Utrecht.


Indicaties

 • Overgang/Menopauze
 • PMS/PMDD
 • Anticonceptie
 • Zwanger worden/zijn
 • PCOS
 • Hoofdpijn/migraine
 • Begeleiding na kanker
 • Slaapproblemen
 • Healthchecks mannen en vrouwen en bedrijven
 • Scholing en workshops voor bedrijven en instellingen
 • Verstandelijk gehandicapten zorg

Ervaringen

” Ik heb met bewondering deelgenomen aan het Webinar hormonale achtbaan bij UWV. Het was bijzonder leerzaam. Juist ook voor een man! “


Je hebt me op het juiste spoor gezet met mijn klachten en vind jouw begeleiding en adviezen erg waardevol. Het was al een enorme opluchting om begrepen te worden en te weten wat er nu met me aan de hand is.”


“‘Het leven is weer leefbaar, mede door jouw advies! Dankjewel.” – J.


“Iemand die je klachten begrijpt en ze zelfs kan beschrijven doet al heel goed merk ik!”“Ik kwam naar je toe met het idee dat ik me zou moeten verdedigen (net zoals bij mijn huisarts). Dat ik mijn klachten echt niet verzin maar dat ik ze werkelijk zo voel. Dat ik verschrikkelijk ben en ik niet meer weet hoe ik dit zelf kan ombuigen. Langzamerhand tijdens het gesprek voelde ik mij ontdooien……” –  Caroline.