Caroline Zwanenburg

Home » Hulpverleners » Caroline Zwanenburg

Praktijkadres

Dorpsstraat 58 – ingang Fijanerf
2761 AE Zevenhuizen

Praktijk: ”Met stip”
Raadhuisplein 14
2914 KM Nieuwerkerk aan de IJssel

Gezondheidswinkel de Goudsbloem
Koperwiek 19-21
2903 AD Capelle aan de IJssel
Jan Dorrekenskade-oost 20
2741 HW Waddinxveen

 

 

Vergoeding & Prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket, dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig. Een consult kost €68,50. Betaalmogelijkheden: pin, contant of bank.

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

Care for Women

Introductie

Caroline Zwanenburg is, naast verpleegkundig specialist Care for Women, ook consulent seksuele gezondheid en hormoonfactortrainer. Zij heeft haar praktijk op vier locaties: in Waddinxveen, Zevenhuizen, Nieuwerkerk a.d.IJssel en Capelle a.d.IJssel. Vrouwen van alle leeftijden kunnen bij haar terecht. Zij doet haar werk in haar praktijk “Vrouwengezondheid Zuidplas” met passie, kennis en ervaring en neemt de tijd voor vrouwen met een hulpvraag. Caroline benadert de problematiek rondom vrouwen met hormonale klachten vanuit de holistische visie, waarbij lichaam en geest elkaar beïnvloeden en samenwerken. Het gevolg van meer hormonale balans is de ultieme beloning: vrouwen gaan zich fit en gezond voelen!


Behandeling

Bij Caroline kun je zonder verwijzing terecht voor steun, behandeling en advies. De behandeling begint met een intake-kennismakingsgesprek. Hierin wordt de tijd genomen die nodig is om kennis te maken en informatie te verzamelen. Het is verschillend hoe vervolgens het behandeltraject verloopt. Sommige vrouwen hebben meer consulten nodig dan anderen. Dat is afhankelijk van de hulpvraag en de wens van de vrouw zelf. Caroline biedt een luisterend oor en zet haar kennis en vaardigheden in om oplossingen te bieden. Je krijgt voedings-en leefstijladviezen, die individueel afgestemd zijn, waardoor de hormonen weer in balans komen. Aanvullend kan bloedonderzoek voorgesteld worden en advies gegeven welke natuurlijke voedingssupplementen passend zijn.

Credo van Caroline: “De natuurlijke oplossing voor hormoonklachten in elke levensfase.”


Werkervaring en opleiding

Caroline werkte ruim 30 jaar als verpleegkundige en heeft verschillende specialisaties gedaan. Naast haar werk in de praktijk “Vrouwengezondheid Zuidplas” werkt Caroline twee dagen per week als verpleegkundige en als consulent seksuele gezondheid waarvoor zij in 2009 de studie Post HBO seksuologie heeft afgerond. Om zich verder te ontwikkelen, heeft Caroline naast de opleiding bij Care for Women [2014], de opleiding tot Hormoonfactortrainer [2015] gevolgd. Verder is Caroline vaak te vinden op bijscholingen/seminars, om nieuwe kennis op het gebied van vrouwengezondheid en hormonen “up to date” te houden.


Indicaties

 • Overgang
 • PMS
 • Menstruatie
 • Anticonceptie
 • Zwangerschap
 • Huidklachten
 • Overgewicht
 • Slecht slapen
 • Vermoeidheid
 • Stemmingsklachten
 • Tekort aan seksueel verlangen
 • Acne
 • Pijn bij het vrijen/vaginale klachten
 • Een druk hoofd
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • Last van koude/hitte
 • Onrustig voelen
 • Weinig zelfvertrouwen
 • Haarproblemen
 • Endometriose
 • PCOS

Ervaringen

“Toen ik afgelopen zomer ondanks een gezellige vakantie steeds terugkerende sombere gevoelens had probeerde ik het een en ander op een rijtje te zetten. Had het te maken met mijn drukke baan, met de combinatie moederschap en baan en aandacht en zorg voor familie? Of was het meer een kwestie van hormonen, mijn leeftijd? Ik was inmiddels 51 en bedacht dat dit laatste ook zeker een rol kon spelen. Omdat ik ooit eerder al eens een goede ervaring had met Care for Women nam ik opnieuw het initiatief en kwam terecht bij Caroline Zwanenburg. Het eerste wat ik kan zeggen is dat Caroline de vaardigheid heeft om heel goed, rustig en aandachtig naar je te luisteren. Tevens zet zij allerlei dingen met je op een rijtje. De vragenlijst die je vooraf invult is daarbij een goede leidraad. Zo kwamen we in gesprek over voeding, omgaan met cyclusproblemen, slaap etc. het mooie is dat al pratend er weer iets van zorg en aandacht voor mezelf ontstond, die ik eigenlijk een beetje kwijt was geraakt. Normale aandacht en zorg, erkennen van cyclus-gerelateerde dingen en je leven hier gewoon naar wenden. Ik was blij met het kundig advies van Caroline. Ook had ik veel baat bij het ( tijdelijk) gebruik van een aantal extra vitaminen en supplementen die zij mij adviseerde. Regelmatig raad ik vriendinnen die ik spreek aan om eens een Care for Women afspraak te maken. Daar knap je van op!”


“Ik adviseer iedere vrouw die in de overgang zit om naar Care for Women te gaan. Er gaat een wereld voor je open, Eindelijk iemand die je problemen begrijpt en de tijd voor je neemt en handvatten geeft waar je iets mee kunt . Het zijn specialisten die weten waar ze over praten. Ben er heel blij mee ik zal toelichten waarom. Ik ben een vrouw van 60 jaar en een paar maanden geleden ben ik met de pil gestopt. De reden waarom ik deze zolang geslikt heb is omdat ik de overgang zo lang mogelijk heb willen uitstellen en bang was voor alle complicaties die het met zich mee brengt, zoals in mijn geval o.a heftige haaruitval en veel opvliegers waardoor het werken een probleem was en angstig werd voor die opvliegers. 10 jaar geleden heb ik een poging gedaan om te stoppen, maar de klachten waren zo heftig dat ik weer aan de pil ben begonnen. Uiteindelijk ben ik toch gestopt op advies van mijn arts en werd direct weer geconfronteerd met ongeveer 40 opvliegers per dag en andere vervelende gebreken die weer teruggekomen zijn. Je problemen met je arts bespreken heeft geen zin. A hij begrijpt niets van hormonen en B sturen je van het kasje naar de muur met je klachten of je krijgt Clodine voorgeschreven, een bloeddruk verlagend middel ( bètablokker en troep! ) die de opvliegers moeten verminderen Na 10 minuten sta je buiten met dezelfde problemen. Ik heb mijn arts en plaatsvervangend arts verteld over Care for Women, zij hadden er ook wel goede berichten van gehoord waarop mijn antwoord was waarom heeft u mij dan niet doorverwezen? Zij moeten elke vrouw die komt met overgangsklachten doorverwijzen naar Care for Women. het bespaart je talloze nutteloze artsen bezoekjes die ook weer door de ziektekosten verzekering betaald moet worden. Jammer dat ik nu pas Care for Women heb ontdekt en niet 10 jaar eerder. Ik kan het iedereen aanbevelen. Er moet veel meer ruchtbaarheid aan worden gegeven. zowel door artsen en Apothekers.” M.


“De consulente heeft echt aandacht voor je en de tips zijn relevant en nuttig. De gesprekken waren zeer prettig. Er werd echt geluisterd en meegedacht. De geadviseerde supplementen hebben echt effect.”


“Twee jaar ben ik op zoek geweest naar oorzaak van mijn lichamelijke klachten en absoluut niet wel bevinden. Ik kwam tot de conclusie dat ik het een syndroom heb. Ik krijg voor de rest van mijn leven medicijnen. Dus uitbehandeld bij specialist. Maar aangezien ik me nog steeds niet happy voelde, toch verder opzoek gegaan naar iemand die echt oren heeft voor klachten. En zo bij Carolien in Zevenhuizen terecht gekomen. Na drie consulten en gebruik van supplementen, gaat het stukken beter met mij en komt mijn leven weer in balans. Waar ik Carolien zeer dankbaar voor ben!”


“Het was prettig om met iemand te kunnen praten over mijn overgangsverschijnselen. De consulente heeft mij goed geholpen en mij vitaminen en mineralen voorgeschreven die zeker helpen om mij beter te voelen en mijn opvliegers te verminderen.”


“Er wordt uitgebreid de tijd genomen om tot de achtergronden van de klacht te komen. Op diverse vlakken wordt er een oplossing in werking gezet. Vitamines/mineralen, voeding, lifestyle tips. Hele prettige ervaring bij Caroline in Zevenhuizen.”


“Prettige benadering. Voelde me op mijn gemak, gekend. Voeding en supplementen kunnen veel betekenen als basis voor een goede fysieke en mentale gezondheid.”


“Het heeft mij heel erg geholpen en ben er super blij mee.”


”Enkele maanden geleden kwam ik met allerlei klachten bij Caroline. Ik had vooral last van paniek, onrust, onzekerheid, emotionele buien en ik sliep slecht. Er was van alles in de privé en zakelijke sfeer aan de hand. Sporten, ontspanning en veel buiten wandelen deed ik al. Caroline raadde mij aan een aantal supplementen te gaan nemen en naar mijn voeding te kijken. Ik was nogal sceptisch. Kon niet geloven dat ‘een paar van die pilletjes’ mij zouden gaan helpen. Toch ben ik haar advies direct gaan opvolgen, onder het motto baat het niet dan schaadt het niet en, daarnaast, greep ik alles aan om me maar beter te gaan voelen. Na een paar weken had ik al het idee dat het begon te werken, maar bleef sceptisch. Echter, na een 3-tal weken begon ik me echt beter te voelen. Dat heeft zich doorgezet en ik kan nu, 4 maanden later, zeggen dat ik me gewoon erg goed voel. Natuurlijk heb ik meer stappen ondernomen om me beter te gaan voelen, maar ben er van overtuigd dat het advies van Caroline over de supplementen en de voeding me enorm geholpen heeft. Ben erg blij dat ik haar gevonden heb ! Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.”


“M’n situatie is nogal wisselend geweest… En jouw zorg heel goed en betrokken… Ik ben heeeeeel erg blij met je hulp, maar vind het lastig om alle klachten aan te geven, het was zo divers. De eerste keer menopauze dingen, supplementen hielpen super, maar op de lange duur werd het steeds raarder en toen was je heel duidelijk: stoppen met het een, proberen met het ander, maar vooral langs de huisarts voor gerichte bepalingen. Dat ikzelf daar niet aan wilde betekent niet dat jouw opmerking niet steeds door m’n hoofd spookte. Toen ik dan toch langs ging heeft hij direct jouw advies opgepakt. Mijn ervaring is dat je goede kennis van zaken hebt, maar vooral dat je ook weet waar het voor jou ophoudt. Nu m’n cyclus weer trouw werkt lijken die menopauze-met-alle-problemen weer heel ver weg, maar als het nodig is kom ik zeker terug.” – J.N.


“Een hele goedemorgen Caroline, ik wilde je toch even laten weten hoe het nu met mij is na onze afspraken en veranderingen die ik gemaakt heb na jouw input. Ik heb mij nog nooit zo goed gevoeld en dat ook tijdens mijn PMS. Eind maart had ik mijn eerste afspraak bij jou en ik weet nog dat ik midden in mijn PMS zat en ik was die gene die er ZOOOO last van had altijd! Daarna hebben we nog 2 afspraken gehad en je hebt mij verteld over voeding, PMS  en wat je erbij kan slikken qua vitamine. Ik ben nu totaal 8 KG afgevallen en vanaf eind april tot nu geen ernstige PMS klachten gehad. Ja wel het gevoel dat we de maandelijkse periode ingaan maar absoluut niet zoals ik het al heel mijn leven had en dat was vreselijk! Ik voel mij echt heel goed en mede door jou ben ik de stappen gaan maken die nodig waren. Ik heb mijn voeding compleet verandert en ben heel bewust geworden over voeding . De folders die je mij des tijds mee gaf daar heb ik echt iets mee gedaan. Wat ik wel elke ochtend slik zijn de supplementen die jij mij hebt geadviseerd. En deze combi is DE combi voor mij.. haha. Ik voel mij helemaal in balans. Te weten dat ik bijna de pil wilde slikken op `dokters advies` Terwijl het op de `gezonde manier` op te lossen is! Eigenlijk best erg!!  En alle vrouwen mogen/moeten het weten dat er echt een oplossing is, de gezonde. Want niemand verdient het om je zo rot te voelen, zo neerslachtig en down!  Ik voel mij nu compleet het tegenovergestelde! Ik hoop echt dat de dames die zich ook zo rot voelen met PMS ook echt niet aan de pil gaan en eerst deze methode gaan proberen. Je moet zelf wel echt het roer omgooien maar dat wil je toch echt wel als je je zo rot voelt!  Daarom wilde ik je bedanken voor alles! Al was ik niet naar je toegekomen was ik zeker weten nog steeds daar waar ik was!”- S.


“Ik heb hulp gezocht bij Care for Women omdat ik me niet echt goed voelde en niet wist waar dit precies vandaan kwam. Mij zijn veel dingen duidelijk geworden. Ik heb veel tips gekregen die mij beter deden voelen. Ook supplementen. Ik heb het contact met Caroline als prettig ervaren. Er was veel begrip. Dank je Caroline.”


“Ik kon snel bij Caroline terecht. Ik vond dat ze in onze consulten alle tijd nam en luisterde. Ik kon mijn verhaal goed doen en ze gaf veel informatie over de werking van lichaam, hormonen in de overgang. Ik ging me realiseren dat niet alle klachten van de borstkanker af kwamen maar ook met mijn leeftijd/overgang te maken hadden. Ook kreeg ik verschillende voedingssupplementen aangereikt en informatie hierover, zowel mondeling als schriftelijk. Dit is iets wat ik voorheen nooit gebruikte. Nu gebruik ik ze nog steeds (met tussenpozen). Ik geloof echt dat het verschil maakt. Onze gesprekken gaven me rust in mijn hoofd en weer wat zelfvertrouwen in mijn lichaam.”“Via de website Care for Women kwam ik in contact met Caroline. Ik had al een tijdje last van overgangsklachten en wilde daar graag een keer met iemand over praten.
De gesprekken met Caroline heb ik als zeer prettig ervaren. Op een rustige plek neemt ze ruim de tijd voor je. Tijdens de gesprekken probeer je samen te ontdekken van welke klachten je het meeste last hebt. Om vervolgens te bekijken of hier een oplossing voor is. Wat mij vooral ook aansprak is dat er gezocht wordt naar een natuurlijke oplossing door o.a. je eetpatroon te veranderen of door voedingsstoffen toe te voegen. Ik had bijvoorbeeld veel last van hoofdpijn, drink nu elke dag verse gemberthee waardoor ik nog maar zelden last heb van hoofdpijn. Niet alleen je lichamelijke klachten worden besproken maar ook je manier van leven. Door hier meer inzicht in te krijgen en rust in te bouwen kan je beter met je lichamelijke klachten omgaan. Het is gewoon erg fijn om met iemand te kunnen praten die je serieus neemt, naar je luistert, niets opdringt en probeert samen er uit te komen!” – Jolanda


“Met overgangsklachten werd ik door mijn huisarts naar de gynaecoloog doorgestuurd. In het ziekenhuis werd niet geluisterd, maar wilde men DOEN! Eerst een echo, vervolgens een waterecho en daarna een hysteroscopie. Aansluitend stelde de gynaecoloog voor mijn baarmoederslijmvlies weg te branden, de zgn. ballontherapie. Toen was bij mij de maat vol en heb ik een afspraak gemaakt bij Caroline van Care for Women. Een verademing! zij luisterde, zag mij als mens i.p.v. een baarmoeder. Doordat ze de tijd nam te luisteren naar mijn verhaal kon ze aan de slag met mij als mens. Met eenvoudige handvaten zoals het aanpassen van mijn voedingspatroon en het slikken van een paar supplementen werd ik weer snel de energieke Inge die ik was!”“Na diverse ( medische ) omzwervingen kwam ik via een vriendin terecht bij Caroline Zwanenburg van Care for Women. Na gesprekken over mijn klachten, die hoofdzakelijk met de overgang te maken hebben, zette zij mij weer op het juiste spoor. De klachten blijken veel omvattend, maar voor haar heel herkenbaar. Er wordt meegedacht en meegevoeld.” – Ati“Toen ik een aantal maanden geleden via de internet site van Care for Woman terecht kwam bij Caroline was ik zo’n beetje de wanhoop nabij. In ons eerste gesprek nam Caroline mijn klachten gelijk serieus. Ik was moe, erg agressief en neigde naar depressiviteit. Op haar aanraden ben ik gelijk begonnen met supplementen en dit bleek een schot in de roos. Ik ben een persoon die vrij direct reageert op medicatie en voor ik het wist sloegen de supplementen aan en voelde ik de agressie zakken. Door bloedonderzoek op haar advies te laten doen bleek ik ook een tekort aan vitamine B12 en vitamine D te hebben. Ook daar kon Caroline mij de goede producten voor geven. De gesprekken waren fijn en duidelijk. Dus eindconclusie: ik heb mijn bezoeken bij Caroline als zeer positief ervaren en zou het een ander zeker aanraden.” – Corina“Caroline stelt je meteen op je gemak in haar gezellige en huiselijke praktijk. Ze kijkt naar het totaal plaatje en kijkt dan waar behoefte aan is. Ze komt professioneel over. Gestart met een ontzuring kuur en later aanvullende vitaminen. Ik voel me er goed bij. Ook heeft Caroline me laten nadenken om leuke dingen voor mezelf te gaan doen. Zo start ik binnenkort met een pedicure opleiding!”– V.E“Ik ben al verschillende keren bij Caroline Zwanenburg geweest in verband met overgangsklachten en ben zeer tevreden over de behandeling. Niet alleen krijg ik de juiste supplementen en vitaminen voorgeschreven, zij geeft ook goede tips op het gebied van voeding die ik als heel waardevol ervaar. Caroline neemt ruim de tijd om eventuele problemen te analyseren. De sfeer is altijd goed waardoor je je snel op je gemak voelt. Ik ga na zo’n gesprek altijd met een positief gevoel en hernieuwde energie naar huis!”


‘’Care for Women kan met weinig, bereik hebben. Dit is naar mijn mening een belangrijke kracht. ‘’Care for Women’’ begrijpt door gesprek en sluit aan bij persoonlijke vragen en/of mogelijkheden, en vaardigheden m.b.t. het vrouw zijn. Op een, vind ik, prettige en efficiënte manier. Een prettige samenwerking. Bovenal vind ik Caroline vaardig, hoe gezond en in balans in het leven te kunnen staan als vrouw. Dankbaar.” – M.


“Vorig jaar, in 2016, ben ik bij Caroline terecht gekomen omdat ik mij al een paar jaar niet fijn voelde. Ik had veel last van mijn darmen, enorme stemmingswisselingen, was onregelmatig ongesteld, constant moe, veel pijn in mijn buik, nachtelijk zweten, veel last van Candida; bij elkaar allemaal vage klachten. Ik heb een aantal keer bloed laten prikken maar ook daar kwamen geen bijzonderheden uit. Ik heb een echo van mijn baarmoeder en eierstokken gehad in het ziekenhuis maar daar waren geen bijzonderheden op te zien. Gelukkig natuurlijk, maar toch hield ik de klachten en werd mijn leven erdoor bepaald. Ik was constant van mening dat ik toch echt last had van mijn hormonen maar de dokter kon niets met deze constatering. Hij vertelde me dat ik eventueel weer aan de pil kon gaan maar dat wilde ik totaal niet want dan zou ik net als vroeger weer veel hoofdpijn krijgen en ik wilde eigenlijk geen gifstoffen meer in mijn lijf als het niet nodig was. Ik ben ook nog een keer bij de gynaecoloog geweest en die constateerde waarschijnlijk PMS. Ik  moest toen een aantal maanden een lijstje bijhouden en in de PMS constatering zat wel een kleine kern van waarheid maar ‘daar moest ik dan maar mee leren leven’. Toen ik voor de zoveelste keer bij de fysio kwam voor vage klachten, gaf zij mij het advies om een keer een afspraak te maken bij Care for Women. Zodoende kwam ik bij Caroline terecht. Deze afspraak kwam als een warme deken om mij heen te liggen want Caroline begreep mijn klachten volledig. Ze herkende veel van mijn klachten en alleen dat al nam een hoop stress weg. Met de tijd raak je natuurlijk wel een beetje het vertrouwen in je lichaam kwijt en dit bracht ook stress met zich mee. Door een aantal goede en lange gesprekken met Caroline over onder andere aanpassingen in mijn eet- en leefpatroon, acceptatie van  het ouder worden en de veranderingen in je lichaam en het innemen van natuurlijke/homeopathische supplementen voor mijn cyclus, ben ik heel erg opgeknapt. Je moet accepteren dat je gen 20 meer bent en lichaam gaat veranderen naarmate je de 40 passeert. Ik accepteer de lichamelijke veranderingen en probeer daar rust in te vinden. Rust vinden was voor mij misschien nog wel het belangrijkste advies.”