Desiree Tijhuis

Home » Hulpverleners » Desiree Tijhuis

Praktijkadres

Fysiotherapiepraktijk Kries
Den Blieklaan 35-A
3766 AR SOEST
De praktijk bevindt zich achterin de tuin bij het woonhuis op nr 35. Gelieve de auto aan de overkant de straat te parkeren en niet op de oprit van het woonhuis. 

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Betaalmogelijkheden: betalen per factuur.

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kun je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

  • Care for Women
  • V en VN
  • Hoofdpijnnet
  • CAM Coöperatie
  • BIG-geregistreerd

 

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Desiree Tijhuis is sinds 2009 Care for Women specialiste in Soest en omstreken. In haar praktijk begeleidt en adviseert ze vrouwen van alle leeftijden waar het gaat om hun gezondheid, hormonale vragen en klachten. Daarnaast verricht Desiree gezondheidschecks waarbij bloeddruk, (uitgesplitst) cholesterol, bloedsuikergehalte, BMI ( inclusief lichaamsvetpercentage, visceraal vet etc) en longfunctie worden gemeten. Waar nodig geeft Desiree adviezen om afwijkende waarden te verbeteren.

‘‘Geen vrouw is hetzelfde en verdient daarom de aandacht en zorg die bij haar past, ongeacht haar leeftijd.’’


Behandeling

Tijdens een consult zal Desiree je een aantal vragen stellen met betrekking tot jouw algemene gezondheid, medicijngebruik en leefstijl. Aan de hand van de door jou genoemde vragen en klachten, wordt besproken waar deze klachten vandaan kunnen komen en welke mogelijkheden er zijn om de klachten te verminderen of weg te nemen. Samen gaan jullie onderzoeken welke oplossing voor jou het  beste past. De keuze maak je uiteindelijk zelf omdat het voor jou wel ‘te doen’ moet zijn. Daarnaast kun je bij Desiree terecht voor gezondheidschecks. Haar motto ‘meten is weten’ is daarin leidend evenals ‘je laat je auto ieder jaar keuren. Waarom zou je dat niet met je lichaam doen?’.


Opleiding & Werkervaring

Desiree heeft na haar HBO Verpleegkunde opleiding binnen diverse velden van de gezondheidszorg gewerkt. Tijdens haar werk heeft zij een studie Rechtsgeleerdheid gevolgd aan de Open Universiteit Utrecht. Door de komst van haar kinderen heeft ze de studie helaas niet afgemaakt. Na een aantal jaren in beleidsfuncties binnen de zorg gewerkt te hebben, heeft Desiree er voor gekozen om het cliëntencontact weer op te pakken. Care for Women biedt haar die mogelijkheid. “Het is een prachtige combinatie van individuele hulpverlening, samenwerking met andere disciplines en collega’s en het informeren van groepen”, vindt Desiree.


Indicaties

  • Overgang
  • PMS & PMDD
  • Anticonceptie
  • Zwangerschap

Desiree heeft zich gespecialiseerd in hoofdpijn en hoofdpijn gerelateerde klachten en werkt daarbij samen met de Verenging van Nederlandse Hoofdpijncentra en met Hoofdpijnnet ( voorheen de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten).


Ervaringen 

“Zeven jaar geleden heb ik Desiree Tijhuis voor het eerst bezocht i.v.m. mijn overgangsklachten. Vanaf dat moment heeft zij mij met raad en daad bijgestaan in deze bijzondere periode van mijn leven. Zij legt altijd uit waar de ongemakken vandaan komen en wat ik er aan kan doen. Ik ervaar haar als zeer betrokken, vakkundig en adequaat. Thans kom ik nog eens per jaar nog bij haar i.v.m.de jaarlijkse health check. Tussentijds hebben wij nog contact per email en ook dan ervaar ik haar oprechte interesse en heldere adviezen. Na jarenlange ervaring met Desiree kan ik oprecht zeggen dat ik haar een ieder, zonder enig voorbehoud, kan aanbevelen als professionele ondersteuner in de overgang! “ – J. uit Baarn