Ellen Verkaik

Home » Hulpverleners » Ellen Verkaik

Praktijkadres

Stationsstraat 12a
3371AX Hardinxveld-Giessendam

Ellen bespreekt met je wat wenselijk is qua uitvoering  van het consult (fysiek, telefonisch of via facetime).

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van een uur kost 76,00 euro.

Betaalmogelijkheden:
factuur

 

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer:
088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • CAM coöperatie
 • BIG-geregistreerd

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Ellen is een enthousiaste Care for Women specialiste in Hardinxveld en verloskundige in Papendrecht waar ze ook spiralen plaatst bij vrouwen van alle leeftijden. Door de jarenlange ervaring met vrouwen in verschillende levensfasen weet ze als geen ander dat vrouwen gemakkelijk hormonaal uit balans kunnen raken. Vrouwen ervaren dan ook vaak fysieke en/of mentale klachten en voelen zich onbegrepen. Daarnaast is het bespreekbaar maken van klachten rond de menstruatie, overgang, seksualiteit, anticonceptie of stemmingsklachten niet altijd gemakkelijk. Ellen creëert daarom graag een open sfeer, waarin de tijd en ruimte wordt genomen voor jouw verhaal. Ze is ruimdenkend en oplossingsgericht.

Ellen: “Hormonen hebben heel wat om het lijf……. Inzichtelijk maken van de werking van hormonen, maakt dat je ziet waar kleine aanpassingen al verlichting kunnen geven. Hierin wil ik je graag ondersteunen”


Behandeling

Tijdens de intake is er ruim de tijd om je klachten zorgvuldig in kaart te brengen. Voel je welkom om vragen te stellen en je verwachting van de behandeling te bespreken. Door jouw hormonale systeem inzichtelijk te maken, wordt vaak duidelijk wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Soms is bloedonderzoek nodig. Vervolgens bekijken we welke adviezen en aanpassingen op het gebied van voeding en lifestyle mogelijk en haalbaar zijn. Wanneer er tekorten zijn ontstaan, kunnen voedingssupplementen ondersteunend zijn. Bij het vervolgconsult evalueren we of de adviezen het voor jou beoogde resultaat hebben opgeleverd. Waar nodig schaven we bij. Veelal zijn er 2-3 consulten nodig.

Ellen: ”Iedere vrouw is uniek en verdient een persoonlijke benadering”.


Opleiding en Werkervaring

Ik ben al 20 jaar werkzaam als verloskundige in Papendrecht waarvan 10 jaar actief  in het VSV regio Dordrecht.  Hierbij hield ik mij bezig met verloskundig beleid in de regio. Daarnaast heb ik mij geschoold in preconceptiezorg en zorg rondom anticonceptie en het plaatsen/verwijderen van spiralen. Om goed op de hoogte te blijven volg ik regelmatig bijscholingen. Ik ben BIG geregistreerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Geïnteresseerd in vrouwengezondheidszorg. Luisteren, betrokkenheid en professionaliteit vind ik erg belangrijk.  In 2020 heb ik de opleiding tot Care for Women specialist afgerond. Een enorme verrijking waarmee ik heel veel vrouwen hoop te kunnen helpen.


Indicaties

 • Overgangsklachten: ( opvliegers, gewrichtsklachten, slaapproblemen, veranderende menstruaties, hoofdpijn)
 • PMS (wisselende stemmingen)
 • Menstruatieklachten ( PCOS/ endometriose)
 • Anticonceptie
 • Seksualiteit/ verminderd libido
 • Gezond zwanger worden/kinderwens
 • Zwangerschap
 • Vermoeidheid (schildklierklachten)
 • Healthcheck (m/v) / preventiezorg/ gezond ouder worden
 • Workshops/lezingen.