Elvira van Staveren

Home » Hulpverleners » Elvira van Staveren

Praktijkadres

Dr. Schaepmankade 1
1814 RA Alkmaar

Je kunt gratis parkeren op het eigen terrein van het Van Rein Instituut.

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Je kunt bij Elvira via pin betalen.

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women

niet BIG-geregistreerd

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Care for Women specialiste Elvira van Staveren is moeder van twee dochters en woont en houdt praktijk in Alkmaar. Met veel enthousiasme en op een praktische wijze adviseert en begeleidt ze vrouwen met hormonale klachten, waaronder PMS en de overgang. Naast individuele begeleiding biedt Elvira ook workshops in groepen aan, waaronder ook voor bedrijven.


Behandeling

Een luisterend oor zijn en je probleem her- en erkennen, daar begint Elvira mee. Graag geeft zij uitleg over het functioneren van je lichaam en de hormonen. Samen kijken jullie naar wat voor jou de beste oplossing voor je klacht is, met een aanpak die dicht bij jou zelf staat. Elvira begeleidt en adviseert je persoonlijk en erg praktisch, zodat jij je snel weer beter gaat voelen. Tijdens de consulten neemt zij ook ruim de tijd voor al je vragen. Dus weg met taboes of het zelf allemaal willen oplossen, bel Elvira voor een afspraak!

Credo van Elvira: “Blijf niet met je problemen lopen, er valt vaak echt wat aan te doen!”


Opleiding en werkervaring

Elvira heeft de propedeuse HBO Voeding & Diëtetiek behaald en heeft zich daarna binnen bedrijven verdiept in onder andere medische voeding en vrouwengezondheid. Ze organiseerde nascholingen op dit gebied en vervolgens is haar interesse ontstaan om haar eigen praktijk te starten. Daarom besloot ze HBO opleiding Medische – en Psychosociale Basiskennis en de opleiding tot Care for Women specialiste te gaan volgen, om vrouwen met hormonale klachten te adviseren en begeleiden. Daarnaast heeft ze zich verdiept in ‘Rouw & Depressie’ en ‘Mindfulness’. Elvira is bovendien werkzaam als Docent Baby Massage & Yoga en ze geeft zwangerschapscursussen.


Indicaties

 • Overgang
 • Vervroegde Overgang
 • Premenstrueel Syndroom (PMS)
 • Menstruatieklachten
 •  Anticonceptie
 • Zwangerschapswens & gezonde zwangerschap
 • Zwangerschapscursus & begeleiding
 • Na de bevalling & moederschap
 • Seksualiteit
 • Healthchecks & voorlichting
 • Afvallen onder begeleiding (Medieet – Medical Health Concepts)
 • Mindfullness
 • Zuur-base balans
 • Voeding & suppletie
 • Coaching bij miskraam, abortus en ongewenste kinderloosheid

Ervaringen

Elvira is zeer deskundig. Ik vertrouw haar


”Om de persoon, Elvira, zou ik iedereen naar haar toesturen!”


Zeer fijn mens, begrip, inlevingsvermogen, integer en respectvol.”


Goede voorlichting, aardige vrouw, ze komt professioneel over.”


”Elvira is een fijne vrouw om je verhaal te doen en ook meelevend en voelt je goed aan.””Door de zeer positieve maar zeker ook eerlijke begeleiding weet je precies waar je staat. Dit is voor mij precies wat ik nodig heb. Elvira is een fijn mens met voor mij precies de goede toon om mij te helpen. Daarbij heeft ze door haar expertise mij precies gekregen waar ik wil zijn! Ze heeft veel voor mij kunnen doen daarom zal ik haar zeker aanraden bij anderen die niet lekker in hun vel zitten.”
”Ik dacht dat het mijn overgang was. Door haar doortastendheid kwamen meer dingen aan het licht. Ik ga weer lachend door het leven!”
”Het voelde als soort thuis komen. Sowieso het gebouw met daarin meerdere disciplines, de huiskamer zeer gezellig en de zorgverleenster zelf. Elvira is een zeer toegankelijke en professionele vrouw. Vooraf had ik de wens dat het zo zou uitpakken en dat is ook zo. Heb al mensen doorverwezen, zelfs met nog jonge puberende dochters. Alles bij elkaar paste dat precies in mijn straatje!””De begeleiding bij Care for Women is to the point en op maat gesneden in het gesprek omdat Elvira goed voorbereid het gesprek ingaat. Uiteraard vraagt het discipline en doorzettingsvermogen van jezelf om die doelen te bereiken die je jezelf oplegt. Een steuntje in de rug van een eerlijke en heldere gesprekspartner heeft mij enorm geholpen!
Ook al weet je dat heel veel vrouwen overgangsklachten hebben, toch kun je je hierin heel alleen voelen. Bij de Care for Women specialiste voelde ik gelijk begrip. Elvira kon mij uitleggen wat er in mijn lijf (en geest) gebeurde en waarom. Die kennis plus de voedingssupplementen hielpen mij meer balans te vinden. Fijne begripvolle vrouw, die goed luisterde. Ik ben goed geholpen door een zeer deskundige specialiste!”


“Elvira heeft luisterend oor geboden, maar kon ook veel praktische tips geven. Ik had het heel anders verwacht: veel theorie, waarom je klachten krijgt, maar de oplossing had ik zelf niet gauw gezocht in supplementen. De gesprekken waren fijn, rustig en begripvol. Tevens gaf ze de tip om mijn functies dmv bloedonderzoek te laten bepalen, deze bleken afwijkend. Had ik zelf niet kunnen bedenken!”


“In eerste instantie wilde ik niet naar een Care for Women specialiste. omdat ik dacht dat zij toch niets voor mij kon betekenen. Daar ben ik van terug gekomen. Ik heb er veel aan gehad, ze heeft me goed geholpen, en ook nog eens gezorgd dat ik me mentaal beter ging voelen door het voorschrijven van supplementen.” 


Zeer tevreden over mijn consulente Elvira!! Zij is begripvol en legt alles heel goed uit. Ik ben goed begeleid en kom graag op haar spreekuren. Zo kunnen we samen de dingen doornemen die bij mij vragen oproepen.” 


“Bij de consulente krijg je een keurig intake gesprek waarbij direct actie ondernomen word, alle vragen worden besproken. Ik ga met een goed gevoel naar huis!”


“Vanaf de 2e tablet Mental Health ter aanvulling op Mood, veranderde mijn depressieve gevoel en ging mijn brein weer “aan”. Ik kon weer zoals voorheen denken en mijn geheugen liet me niet meer in de steek. HEERLIJK ! Bijzonder om te ervaren dat er zo een ommezwaai mogelijk is, zonder hormoon behandelingen of andere zware methoden. Dank Elvira, voor je deskundig advies en open mindset.”  – EH (55)

“Door de gesprekken met u, heb ik bepaalde inzichten gekregen. Zoals dat ik niet een wandelende demon ben, maar echt een oorzaak heeft als ik weer eens loop te stuiteren. Ook heb ik mezelf meer leren kennen, ik heb veel meer energie, weet wat mijn triggers zijn en zie nu het verschil tussen hormoon ‘mij’ of de normale ‘ mij’ die geïrriteerd is. Ik wil u heel erg bedanken voor alle inzichten die u mij gegeven heeft, de tips en de tops. Deze zal ik mijn leven lang bij mij dragen.” – CK – 24 jaar

“Elvira is een vriendelijke hartelijke vrouw met veel kennis” – Brigitte


” Sinds ik met Care for Women telefonisch in gesprek ging heb ik nu een hele leuke consulente waar ik mijn verhaal bij kwijt kan! Elvira is zo’n leuke vrouw en deskundig op het gebied waarvoor ik kwam de overgang. Supplementen voor de overgangskwalen hielpen bij mij binnen 10 dagen en ik ben haar zo dankbaar voor deze begeleiding die ik bij haar heb. Dank Elvira!” – Agnes Hoogendonk


“Ik heb al jarenlang gekampt met steeds heftigere opvliegers. Ook kreeg ik last van enorme woede aanvallen, zodanig dat ik mezelf niet meer herkende. Ten einde raad kwam ik op de site van Care for Women terecht en vond zoveel herkenning dat ik gelijk een afspraak heb gemaakt bij Elvira. Het voelde als een warm bad; een hartelijke vrouw die zeer deskundig te werk gaat zonder het menselijke te verliezen! Met de juiste supplementen gaat het nu stukken beter en komt mijn eigen ” ik” weer terug. Dank je wel!” – Anja (52)


“Ik ben super blij dat ik Care for Women heb ontdekt. Ik ben in contact gekomen bij Elvira en heb een goed gesprek gehad. Ik had echt het gevoel dat ik begrepen werd. Ik had al jaren erg veel last van PMS en dacht dat daar niks tegen te doen was. Heb ook van alles geprobeerd en zelfs mijn huisarts wist daar niks voor. Sinds ik bij Elvira ben geweest is mijn PMS verdwenen. Wat een opluchting en heerlijk gevoel is dat. Dank je wel Elvira :)!!” – Linda (34)


“Elvira neemt de tijd om naar de klachten te luisteren en leeft mee met de situatie. Daarna wordt er naar de beste vorm van behandeling gekeken. Ik heb pillen/supplementen slikangst. Elvira heeft samen met mij naar een aangepaste manier van innemen gekeken, zodat dit voor mij zo min mogelijk stress gaf.”


“Ik kwam niet verder bij de huisarts, de overgang werd te weinig serieus genomen. Bij Elvira bevestiging en meer bewustwording gekregen. Alleen mijn verhaal doen heeft mij al enorm geholpen.”


Ze heeft mij heel fijn begeleid en geholpen. Zij was eerlijk waar dat nodig was en draaide er niet om heen, dat zie ik graag.


Elvira neemt de tijd en geeft veel informatie!


Ik voelde me gehoord met mijn veranderende lichaam en alle aspecten die horen bij een veranderende hormoonhuishouding en het dagelijks functioneren. Elvira keek en luisterde echt naar de persoon voor haar en paste daar haar advies op aan.


Amper meer ongesteld door plaatsen spiraal en pms zo goed als verdwenen! Ook goede tips gekregen om meer zin in seks te krijgen door mindset.