Hanneke Hofland

Home » Hulpverleners » Hanneke Hofland

Praktijkadres

Hendrik ter Kuilestraat 5
7547 BB Enschede

Zilverschoon 151
7577 BW Oldenzaal

Wildehof 2
7631 GX Ootmarsum

Vergoeding & Prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket, dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig. Een consult kost €68,50. Betaalmogelijkheden: pin, contant of bank.

 

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • CAM Coöperatie

Introductie

Wil je in elke levensfase een betere hormonale balans en meer gezondheid en geluk ervaren? Hanneke Hofland geeft persoonlijke aandacht, informatie en advies op maat waardoor je begrijpt waarom je lichaam reageert zoals het reageert en weet wat je kunt doen om voor jou kwaliteit te creëren en te behouden. Voor een afspraak kun je terecht in Enschede, Oldenzaal en Ootmarsum. Weet dat je welkom bent!

Credo van Hanneke: ’’ Neem jezelf serieus en gun het jezelf! Iedere vrouw mag shinen’’


Behandeling

Voor de consulten bij Hanneke is geen verwijzing van de huisarts nodig; zij werkt laagdrempelig en met korte lijnen. Hanneke start met de intake; een beeld krijgen van wie je bent plus inventariseren van jouw klachten en/of vragen. Bij de adviezen in de (vervolg)consulten is gezonde voeding altijd de basis; gericht op preventie van ziekte en verbeteren van gezondheid en welzijn. Het kwartet van de vaste items bestaat naast voeding uit bewegen, leefstijl en(hormonale) balans. Preventie en samenwerken staan daarbij hoog in het vaandel. Hanneke onderzoekt wat voor jou het beste is en legt alles ook duidelijk uit. Samen overleggen jullie en maak jij bewuste keuzes. Eigen regie en maatwerk dus!


Opleiding en werkervaring

Hanneke is sinds 1982 verpleegkundige en heeft veel ervaring als wijkverpleegkundige in de thuiszorg; zowel in de ouderen- als de jeugdgezondheidszorg. Ook heeft zij ruim 10 jaar managementervaring. Hanneke is naast haar werk als Care for Women Specialiste al een aantal jaren met liefde en enthousiasme vrijwilliger voor Borstkankervereniging Nederland. Hier werkt zij samen met ziekenhuismedewerkers om vanuit patiëntenperspectief de borstkankerzorg naar een hoger niveau te brengen. Hanneke is orthomoleculair therapeut. Alle kennis en ervaring zorgen voor een mooie gevulde rugzak die zij graag inzet voor een ander.


Indicaties

 • Overgangsklachten zoals opvliegers, gewrichtsklachten, stemmingswisselingen, stress;
  • De overgang is een natuurlijk levensproces. In deze leeftijdsfase lopen vrouwen regelmatig vast
 • Menstruatie & Klachten;
  • Elke maand pijn of ziek? PMS? Elke menstruatiecyclus uniek.
 • Anticonceptie;
  • Wat is voor jou de beste keuze? Gebruik je het om een zwangerschap te voorkomen of wil je van je menstruatie- of overgangsklachten af?
 • Kinderwens & Gezond zwanger;
  • Ben jij goed voorbereid? Zwanger willen worden, zwanger zijn of de periode na de zwangerschap; elke periode vraagt andere dingen van je als vrouw. Hormonaal gezien zijn het drie geheel verschillende fases.
 • Borsten & Borstkanker;
  • Preventie? Moe na borstkanker? Wat kun je zelf doen ter preventie en leefwijze
 • Healthcheck;
  • Meten = Weten! Risicoprofielen, leefstijladvies inclusief voedingsadvies. Preventie loont!

Ervaringen

“Het gaat goed met mij. Ik heb weer energie en heel veel zin om allerlei dingen te doen en te ondernemen. Het lukt mij ook om meerdere dingen op een dag te doen zonder mij bezwaard te voelen of mij dit wel gaat lukken. Ik wil je hartelijk danken voor de gesprekken en adviezen die je me gegeven hebt. Mijn hoofd zit niet meer zo vol met dingen die ik wil/moet doen en ik denk meer na als iemand iets van mij wil. Ik durf nee te zeggen. Mocht ik nog vragen en/of problemen hebben, dan trek ik aan de bel.”


“Hallo Hanneke, Ik ben op het punt gekomen dat ik mijn vaste omschrijving van ‘maandelijkse ellende’ kan aanpassen…’maandelijks ongemak’ dekt de lading ruimschoots hahaha! Bijna bizar dat het zenuwstelsel niet meer overbelast is en de huilerigheid ook verdwenen, super. De magnesium gebruik ik nu een week, ik voel me prima.”“Hallo Hanneke, bedankt voor het fijne gesprek vorige week. We kwamen beiden met een goed gevoel thuis.”


“Afgelopen week dacht ik nog, was er maar iemand die er speciaal voor vrouwen is. En nu bent u hier! Geweldig!”


“Dank je wel Hanneke,Voor de tekst en de rekening. (en dank, het was echt wel langer dan één uur). Ik zal het bedrag naar je overboeken. Ik heb vanmiddag meteen een afspraak bij de huisarts gemaakt, voor verwijzing naar gynaecoloog en bloed prikken. Actie….voelt goed. Dank voor vanmiddag en tot ziens.”


“Hallo Hanneke, wat fijn dat je er zo snel werk van hebt gemaakt, dank je wel. Toch 2 lotgenoten. Ik ben zaterdag niet begonnen met de pil. Je hebt me aan het denken gezet toen je zei dat mijn lijf me in de steek laat. Die gedachte had ik zelf ook al eens gehad. Eigenlijk weten we dat pas zeker als ik dezelfde klachten houdt zonder de pil. Wie weet gaat mijn lijf me nog verrassen ;-)”.