Ingrid Bruijs

Home » Hulpverleners » Ingrid Bruijs

Praktijkadres

Praktijk aan huis
Coupure 14
4615NE Bergen op Zoom

 • Gratis parkeren
 • Goed bereikbaar met OV

Breda
Fatimastraat 186-A
4835 BG  Breda

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Betaalmogelijkheden:

 • Pin in de praktijk
 • Per factuur achteraf

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • CAM Coöperatie
 • BIG-geregistreerd
 • Geregistreerd in het register van de V en VN

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

“Het hoort er nu eenmaal bij” en “vroeger deden we hier toch ook niets mee?” zijn veel gehoorde opmerkingen als het gaat om klachten en problemen rondom de overgang en menstruatie. Hierdoor lopen er veel vrouwen rond die zich onbegrepen voelen door hun naasten, hun huisarts of op het werk. Ze begrijpen soms ook zichzelf niet, terwijl de klachten die ze ervaren een behoorlijke invloed hebben op hun doen en laten.

”Maar, waarom zouden we er niets aan doen, Als we de klachten aan kunnen pakken?” Zodat je weer lekkerder in je vel zit, je (weer) een leukere moeder en/of partner kan zijn en je op je werk weer beter presteert. En dat je weer plezier hebt in je sociale leven, in plaats van dit als een last ziet.

Credo Ingrid: “Je hormonen in balans geeft rust in je leven.


Behandeling

Je kan bij mij terecht voor verschillende consulten. Ik bied je een luisterend oor. Bij mij vind je erkenning en herkenning van de klachten die je ervaart door de hormonale veranderingen in je lichaam. We brengen samen je klachten in kaart en kijken welke het meeste op de voorgrond staan. Jouw eigen verhaal is hierin erg belangrijk, ik neem de tijd voor je om naar je te luisteren. We bespreken wat je zelf kunt doen om de klachten te verminderen en wat je verder nog nodig hebt zodat je weer lekker in je vel zit.


Opleiding en Werkervaring

Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik ‘zuster’ wilde worden. Om deze reden ben ik na de HAVO, de opleiding Verpleegkundige-A gaan doen. In 1992 ben ik begonnen in het ziekenhuis. Hier heb ik onder andere gewerkt op de afdeling Cardiologie, Dagbehandeling, Preoperatieve spreekuur, Polikliniek Chirurgie/Urologie en de Afdeling urologie/Bariatrie. Op deze laatste afdeling ben ik nog steeds werkzaam.

Naast het ziekenhuis ben ik drie jaar werkzaam geweest als Verpleegkundige in de thuiszorg. Deze werkervaring heb ik als uitdagend en leerzaam ervaren. Ik liep namelijk tegen problemen aan, waardoor ik op een gegeven moment tegen een burn-out aan zat. Tenminste, dat dacht ik. Toen er een Care for Women specialiste een lezing kwam geven over de overgang, ging er een lichtje branden. Dit ging over mij en mijn klachten! Na een bezoek aan een Care for Women specialiste zijn mijn klachten zodanig vermindert, dat ik deze opleiding wilde gaan volgen. Ook ik wil vrouwen helpen, zoals ik enkele jaren geleden geholpen ben!


Indicaties

 • De overgang.
  Denk hierbij aan opvliegers, transpireren, slaapproblemen, vermoeidheid, stemmingswisselingen en gewrichtsklachten
 • Menstruatieproblemen (PMS, hevig bloedverlies)
 • Vragen rondom anticonceptie
 • Gezond zwanger worden
 • Vermoeidheidsklachten
 • Leefstijl, voeding en beweegadvies
 • Health check (voor mannen en vrouwen)
  Preventiezorg, ken de waarden van je bloeddruk, bloedsuiker, cholesterol etc
  Maar denk ook aan de kans op osteoporose en hart- en vaatziekten