Kitty Saal

Home » Hulpverleners » Kitty Saal

Praktijkadres

Sem. Presserhof 113
1087 JE  Amsterdam- IJburg

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is, kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente.

Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • BIG-geregistreerd

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Kitty Saal is als wijkverpleegkundige en gezondheidsvoorlichter vele vrouwen tegengekomen die lopen te tobben met hun gezondheid. Zij hebben maandelijks last van een pijnlijke menstruatie of drijven hun bed uit vanwege de nachtelijke opvliegers. Andere zijn snel geïrriteerd of huilen om niets. De oorzaak ligt vaak bij onze hormonen. Deze zijn de basis van vele lichaamsprocessen. Vrouwen hebben een complex hormoonstelsel en kan de balans tussen de verschillende hormonen zoekraken. Dit gebeurt bijvoorbeeld rond de menstruatie, of tijdens of na de zwangerschap. Ook de overgang is een periode waarin er veel disbalans in de hormoonhuishouding van de vrouw kan ontstaan. Deze klachten kunnen leiden tot een verminderde kwaliteit van leven. Kitty kan hierin steunen, zij geeft adviezen en gaat samen met jou op zoek naar de oorzaak en de beste behandeling voor jou. Blijf niet langer met je problemen rondlopen, ga op zoek naar een oplossing.


Behandeling

Bij Kitty kun je terecht zonder verwijzing van je huisarts. Tijdens het eerste intakegesprek probeert Kitty overzicht te krijgen in de oorzaak van je klachten. Zij kan goed luisteren en stelt vragen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen. Tijdens deze ondersteunende gesprekken krijg je inzicht in de rol van je hormonen en hoe je deze door bijvoorbeeld met een juiste leefstijl kunt beïnvloeden. Samen met jou zoekt zij naar een bij jou passend plan voor het herstellen van deze hormonale disbalans. Zodat jij niet meer wordt geleefd je hormonen weer de regie over je leven krijgt! Als Care for Women specialiste combineert zij haar kennis over gezondheid, voeding, supplementen, psychologie en levenservaring om jou te ondersteunen! Dit alles weet zij in begrijpelijke taal aan jou uit te leggen.


Opleiding & werkervaring

Op dit moment is Kitty opgeleid en werkzaam als wijkverpleegkundige. Daarnaast is zij ook psychiatrisch verpleegkundige en heeft zij de opleiding creatieve therapie gedaan. Verder heeft zij een grote belangstelling in alles wat met gezondheid te maken heeft en geeft zij gezondheidsvoorlichting in de wijk. Zij heeft verschillende cursussen in gezonde voeding, leefstijl en gezond oud worden gevolgd. Hierdoor heeft zij een brede basiskennis.


Indicaties

 • Overgang
 • PMS
 • Menstruatie
 • Anticonceptie
 • Zwangerschap
 • Gezondheidsonderzoek – mannen en vrouwen
 • Vermoeidheidsonderzoek
 • Bloedwaardes testen
 • Workshops en lezingen

 

Voor bedrijven geeft Kitty lezingen en of workshops over bijvoorbeeld de overgang. Vrouwen tussen de 40 en 60 jaar hebben veel ziekteverzuim. Dit heeft vaak te maken met hormonale disbalans zoals menstruele klachten of de overgang.