Krista van de Kolk

Home » Hulpverleners » Krista van de Kolk

Praktijkadres

Putten

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Betaalmogelijkheden:

 • Contant
 • Bank

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer:
088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • CPION
 • SNRO

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Bij vrouwen wisselen de verhoudingen van hormonen meerdere keren per maand, maar ook gedurende hun hele leven. De pubertijd, zwangerschap, de menstruatiecyclus, of de overgang. Dit heeft gevolgen voor hoe een vrouw zich mentaal staande houdt, maar ook op lichamelijk vlak gebeurt er veel. Dat ongemak van veranderende hormonen, hoeft geen tijd te zijn waar een vrouw zich doorheen moet worstelen.

Ik heb zelf ervaren hoe hormonale schommelingen je leven compleet kunnen ontwrichten. Jaren waarin ik mijzelf niet meer (her)kende. Gemotiveerd om van mijn klachten af te komen, volgde ik diverse opleidingen, waaronder de opleiding tot Care for Women specialiste. Al deze opleidingen gaven mij stukjes van de puzzel, kennis, die ik graag met andere vrouwen wil delen.

Credo Krista: “Als je hormonen in balans zijn, ben jij dat ook!”.


Behandeling

Voor een consult heb je geen verwijzing van de huisarts nodig. Tijdens een consult neem ik graag de tijd om jou te leren kennen. Dan maak ik als het ware de hormoonbalans op. Ik wil je begeleiden, je vragen beantwoorden door informatie te geven over wat er nu precies gebeurt in je lichaam en waarom je deze klachten ervaart. En de oplossing voor de klachten die je ervaart zoek ik samen met jou, omdat het advies moet passen bij jou en jouw situatie. Je zal verbaasd zijn hoeveel invloed je als vrouw hebt op het verminderen van deze klachten.


Opleiding en Werkervaring

Ik heb jaren gewerkt in de zorg en veel opleidingen gevolgd waar mensen en hun gezondheid centraal stonden. Zo ben ik “Life en health coach”(hbo), “Stress en burn-out coach”, “Orthomoleculaire therapeut” (hbo), en heb ik tijdens mijn opleidingen Medische en Psychosociale basiskennis opgedaan, en als specialisatie de opleiding tot Care for Women specialiste afgerond.


Indicaties

 • Problemen rondom de menstruatie (bijv. PMS, PCOS, hevig bloedverlies, migraine)
 • Anticonceptieadvies
 • Vragen rondom seksuologie (droge vagina, laag libido, pijn bij het vrijen)
 • Stemmingsklachten
 • Overgang
 • Hormoontherapie tijdens de overgang
 • Gezond zwanger worden/kinderwens
 • Vermoeidheidsklachten/slaapproblemen
 • Stress
 • Healtcheck

Ervaringen

Toen ik met Krista in contact kwam, was ik erg wanhopig. Ik ben een jonge meid van 22 die in de bloei van haar leven moest zijn, maar herkende mezelf niet meer terug.
Ik had last van een depressie, vermoeidheid, onverklaarbaar veel aankomen in gewicht, darmproblemen, hoofdpijn, acné en nog veel meer klachten maar dat zijn er teveel om op te noemen. 

Wat ik fijn vind aan Krista is dat ze toegankelijk, open minded is en totaal niet veroordelend. Ze is zelf heel spontaan en open en daardoor voel ik me op mijn gemak bij haar en durf ik zelf ook meer te delen. We zijn al een tijdje bezig waarin we verschillende dingen geprobeerd hebben. Ik heb zelf ook in mijn leefstijl wat aanpassingen gemaakt en eet gezonder en zorg dat ik de juiste voedingsstoffen binnen krijg dankzij Krista. Ik ben gestopt met de anticonceptiepil en ben met wat vitamines begonnen op aanraden van Krista die konden helpen bij mijn klachten.
Ze had het vrijwel meteen bij het juiste eind. Want na een tijdje zit eindelijk weer goed in mijn vel! Ik doe het nog rustig aan maar ik herken mezelf eindelijk weer terug. Ik voel me fitter, heb een rustige huid en bijna geen darmproblemen en hoofdpijn meer. Mijn gewicht is stabiel en ik begin zelfs al langzaam wat af te vallen. Ik ben Krista hier zo dankbaar voor!

Ik had voor Krista gekozen omdat haar profiel mij aansprak en door haar ervaringsdeskundigheid. De consulten waren laagdrempelig en soms wat informeel, waardoor ik me heel relaxt en op mijn gemak voelde. Ze is heel spontaan en geeft je echt het gevoel dat er naar je geluisterd wordt en je klachten gezien worden. Ik heb veel behandelingen gehad waarbij er op een afstandelijke en formele manier met mij gecommuniceerd werd en dat past gewoon niet bij mij. Daarom ben ik echt fan van Krista! Als je nog twijfelt.. doe het! Je gaat er geen spijt van krijgen. Het is zo waardevol! Dankjewel Krista voor alles!” – Anoniem


“Ruim 6 jaar geleden begonnen mijn problemen. Ineens sliep ik nauwelijks nog, ik was toen 47. Ik heb een drukke baan dus mijn eerste gedachte was het zal wel een burn-out zijn. Overdag was er niets aan de hand maar ’s nachts was het alsof er een wild dier in me zat, zo onrustig en warm. Dit hield ik 2 maanden vol en daarna functioneerde ik door mijn niet slapen overdag niet meer. Naar de huisarts, slaapmedicatie voorgeschreven gekregen. Dat was natuurlijk fijn want ik sliep weer. Op mijn werk iets rustiger aangedaan op advies van de huisarts. Na een jaar dacht ik dit kan zo niet meer, ik was toen al redelijk verslaafd aan de slaapmedicatie. Onderweg in de auto naar mijn werk zo suf van de medicatie, echt levensgevaarlijk. Bij de slaapkliniek aangemeld. Daar bleek dat ik meer sliep dan ik dacht (ik dacht zelf 2 uurtjes maar het waren er bijna 4) maar gemiddeld 28 keer per nacht wakker werd. Waardoor je niet in je diepe slaap komt en uitgeput raakt. Toen naar de gynaecoloog geweest voor bloedonderzoek. Had ondertussen al wat speurwerk gedaan en dacht misschien is het de overgang? Uit de bloedonderzoeken kwam dat echter niet naar voren. Dus weer terug bij af. In de jaren daarna van alles geprobeerd, THC druppels, kruiden, natuurlijke slaapverwekkers, vitamines, eetpatronen veranderd, leefgewoonten veranderd, nieuw bed aangeschaft, tijdje ziek gemeld, drank gebruikt, en uiteindelijk toch weer aan de slaapmedicatie geraakt. Tot anderhalve maand geleden ik op de site van Care for Women terecht kwam. Ik kon niet meer was helemaal leeg en uitgeput.

Ik kwam terecht bij Krista van Kolk. Zij was de eerste die mij begreep. Dat was voor mij zo’n enorme opluchting. Nadat ik haar alles had verteld heeft ze mij Hormoontherapie geadviseerd. Die ben ik gelijk gaan gebruiken en ik knap zienderogen op. Kan voor het eerst in jaren weer normaal slapen. Krijg mijn leven weer langzaam terug. Mail Krista nog regelmatig met vragen en ze is er altijd voor me. Ik hoop dat mijn ervaring en deze review mag bijdragen zodat vrouwen in soortgelijke situaties sneller aan de bel zullen trekken bij Care for Women, hun expertise en hulp maken mij zo ontzettend dankbaar.” – Esther


“Ik liep al een tijd met overgangsklachten. overdag ging het wel, maar ’s avonds kwam ik niet in slaap en ’s nachts lag ik uren wakker. Soms omdat ik gewoon niet kon slapen en elke nacht omdat ik opvlieger na opvlieger kreeg. Dan was een opvlieger net afgelopen en wilde ik me omdraaien, kwam gelijk de volgende weer opzetten. Ik kon niet meer gezellig tegen m’n man aanliggen, zelfs als zijn arm in de buurt van mij lag voelde ik al de warmte en kwam er weer een opvlieger. Er waren nachten dat ik maar twee uur sliep.

Ik wilde niet naar de dokter. De laatste jaren had ik zo heftig gemenstrueerd dat ik er bloedarmoede van kreeg. Uit pure wanhoop ben ik toen weer aan de pil gegaan. Dat hield ik maar een maand vol. Ik werd zo droog dat het lopen zelfs pijn deed. Dat wilde ik nooit meer! Ik had dus geen vertrouwen in medicijnen van de dokter en wilde iets wat bij mij paste.

Ik hoorde van Care for Women in Putten en wilde dat graag proberen, dat sprak mij wel aan. Ik kon al snel terecht en wat een opluchting was het om eens gewoon met een vrouw over dit soort dingen te praten. En wat een fijne, warme vrouw! Krista begreep me echt en had alle aandacht voor mij. Ik kon mezelf zijn en had niet het idee dat ik iemands tijd in beslag nam, het was zo fijn om gehoord te worden. Het was alsof ik met een vriendin zat te praten. Krista is meelevend, luistert echt, heeft gevoel voor humor en weet echt waar ze het over heeft. Wat een kennis heeft die vrouw! Daarbij is ze ook nog spontaan, maar weet ze je ook weer bij de les te houden als je wat te ver afdwaalt.

Krist gaf me wat adviezen die mij niet allemaal aanspraken. Samen keken we wat ik dan kon doen. Ze liet de keuze echt bij mij en drong me niks op. De keuze die ik had gemaakt hielp helaas niet voldoende, waardoor ik toch voor haar aanpak koos. Het was even uitvogelen met de juiste dosering, maar wat ben ik blij met haar advies! Ik val ’s avonds weer snel in slaap, Ik kan weer tegen m’n man aan liggen en ’s nachts word ik maar een of twee keer wakker. Ik heb het dan even warm en val binnen een paar minuten weer in slaap, zo fijn! Ik heb mijn leven weer terug en kan Krista bij iedereen aanbevelen. Je hoeft niet met klachten te blijven lopen, er zijn oplossingen! Ik wilde dat ik dit al had geweten toen ik zulke menstruatie klachten had. Ook hoop ik dat steeds meer artsen vrouwen gaan doorverwijzen naar Care for Women.

Dankjewel Krista, ik hoop dat je nog heel veel vrouwen mag helpen zoals je mij hebt geholpen!” – Anouschka


Voor de zomer van 2021 begon ik vage klachten van bacteriële vaginose en/of schimmelinfectie te hebben. Het wisselde elkaar af naar mijn idee, en eerst maakte ik gebruik van de middelen te koop bij de drogisterij. Maar toen in januari het nog niet over was, besloot ik naar de huisarts te gaan. Het was op dat moment een bacterie en daarvoor kreeg ik een antibiotica. Maar door de antibiotica kreeg ik weer een schimmel, en zo was ik weer terug bij af. Het voelde alsof de symptomen door de kuren van de huisarts steeds bestreden werden, maar doordat de oorzaak niet werd aangepakt. Het bleef het maar terugkomen. In maart ging ik mij verdiepen in hormonale onbalans en via een artikel kwam ik terecht bij Care for Women. Op de website kwam ik Krista tegen die dit onder andere als haar specialisatie had staan. Ik kon al snel terecht en vertelde mijn verhaal. Eerst terug naar de oorzaak: waarschijnlijk is het een gevolg van de coronabesmetting die ik in april 2021 opliep. Heel ziek was ik er op dat moment niet van, maar mijn lichaam voelde daarna niet meer hetzelfde.

Eigenlijk vanaf het moment dat ik bij Krista ben geweest ik zoveel heb geleerd over mijn gezondheid. Ze dacht goed mee in de problemen die ik had. Na het consult bleef Krista meedenken en kreeg ik nog aanvullende adviezen. Ook hield ze in de gaten of het effect had op mijn klachten. En ik kan met veel blijheid zeggen dat het heeft geholpen, want kort daarna ben ik klachtenvrij en dat betekent dat de oorzaak weggenomen is!

Haar betrokkenheid bij mijn gezondheid is het startpunt geweest van mijn gezonde verandering van lichaam en geest! Echt dankbaar hiervoor!” – Anoniem


Ik slaap weer! Gewoon nachten door! Mijn hele gezondheid komt dat ten goede; ik heb mijn leven terug! Ik voel me zo goed nu! Krista geeft echt fantastische begeleiding. Ze neemt alle tijd voor je en ik ben ook heel blij met haar nazorg. Ik mag altijd even bellen en dan kijkt/denkt ze even mee. Ik ben echt heel blij met haar! Ik heb het aan vriendinnen en collega’s aangeraden. Het verschil vergeleken met een paar maanden geleden is zo groot dat moeten meer vrouwen weten! Krista’s kennis, zorgvuldigheid en zorg is echt een 10 waard.” – Nadine


Ik wilde me beter voelen. Want hoe ik me voelde kon niet langer. Ik ben weer mezelf. Vrolijk alsof ik de hele wereld aan kan. Hoef nergens aan te denken. Moe of buikpijn. Het ging al zo snel beter. Terwijl er 3 maanden voor stonden. Krista gaf duidelijke uitleg, ook met wat je kan verwachten. Krista was duidelijk en gaf haar oprechte mening.” – Anoniem


Na opvolgen van advies van Krista zijn alle vervelende symptomen verdwenen. Mijn lijf is zoveel blijer en dat na één intensief gesprek. We hadden een telefonisch consult. Bellen ging prima. Krista heeft voor de zekerheid ook 2x opgevolgd, waardeer het zeer. Soms is een echte oplossing meer waard dan de centjes die je voor neertelt. Ik héb haar al aangeraden 🙂” – Anoniem


Dankzij de adviezen van Krista ben ik van mijn kwalen afgekomen en nog beter, mijn gezondheid is verbeterd! Ik had niet verwacht dat in een paar maanden, klachten waar ik al een jaar last van had, en waar ook de huisarts van alles voor had gegeven, zo weg zouden zijn. Het is fijn dat een deel van de kosten vergoed worden, dat maakt de drempel lager. Maar als je de wanhoop nabij bent, dan maakt het niet uit wat je moet betalen, zolang het maar verbetert! Ik heb bij meerdere mensen al haar naam genoemd, of adviezen van haar door getypt met verwijzing naar haar. Krista is zonder oordeel, stelt open vragen waardoor ze met haar kennis en kunde tot de kloppende oorzaak kan komen. Ze vult het niet in voor je. Ze heeft veel kennis en bronnen en neemt de tijd voor je.” – Anoniem


Door de heldere uitleg van Krista en ingezette (hormoon)therapie begrijp ik mijn klachten beter en voel ik me beter. Meer energie, beter slapen. Iedere vrouw met overgangsklachten zou zichzelf een bezoek aan Krista moeten gunnen. Ik geef haar een 10.” – Anoniem


Ik had last van slecht slapen, slecht geheugen, last van darmen. Door mijn voeding aan te passen en supplementen te gebruiken slaap ik beter en zijn mijn darmen weer normaal. Doordat krista niet alleen naar de klachten kijkt, maar ook naar leefwijze en voeding en dat aan eventueel aan te passen zijn veel klachten verbeterd. Ze heef veel kennis en kijkt naar het “grote” geheel en door veel vragen te stellen aan mij, kwamen we tot goede oplossingen voor mijn problemen. Ik wilde me beter voelen en wilde niet wachten of mijn zorgverzekeraar daar ook mee eens is om het te vergoeden, dan betaal ik het wel zelf dacht ik. Veel vrouwen boven de 40 ervaren veel klachten die niet erkent worden bij de dokter als zijnde “overgangsklachten” en daardoor krijgen we niet de juiste begeleiding en loop je onnodig jaren met klachten!” – Anoniem


Naast andere medische klachten, had ik veel opvliegers en een slaaptijd van zo’n 2-3 uur per nacht met veel wakker tussendoor. Krista is heel begaan en behulpzaam en blijft meedenken als het niet lekker gaat. Krista heeft heel veel kennis op holistisch gebied, wat heel goed bij mij past. Ik vind Krista top. Veel kennis, empathisch en blijft meedenken.” – Laura


Ik ben gezond, maar had last van bepaalde overgangsklachten, zoals slecht slapen. Door het advies bepaalde hormonen en vitaminen te slikken is mijn nachtrust aanzienlijk verbeterd. Had niet verwacht dat hormonen zoveel met slaap doen. Ik kreeg uitgebreide voorlichting. Ook zonder vergoeding had ik deze afspraak gemaakt. Doordat de hulpverlener uitgebreid de tijd neemt om de klachten te bespreken en de werking van hormonen uit te leggen, begrijp je beter waar je klachten vandaan komen en hoe je deze klachten kunt aanpakken. Krista gaf goede voorlichting en was daarna altijd te bereiken voor vragen en uitleg.” – Anoniem


Ik loop al jaren met klachten rond, vermoedelijk veroorzaakt door hormonen. Het gaat beter, vooral met mijn darmen. Ik heb goede hoop dat ook de rest verbeterd.” – Anoniem


Krista is een lieve, warme vrouw, die echt begaan is met je. Ze neemt uitgebreid de tijd om alles door te spreken en uit te leggen. Ze is ook na het gesprek nog goed bereikbaar voor vragen. Soms wel iets teveel informatie in 1 keer, tijdens gesprek of via mail, waardoor ik niet goed meer wist wat ik nou moest doen. Dit aangegeven en toen heeft ze wel alsnog duidelijk de stappen voor mij op een rijtje gezet.” – Anoniem