Maureen de Bruin

Home » Hulpverleners » Maureen de Bruin

Praktijkadres

Meester Bodewesstraat 11
1901 RL Castricum

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 76,00 euro.

Betaalmogelijkheden: via bank, contant of zakelijk betalingsverzoek

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer:
088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women

niet BIG-geregistreerd

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Maureen de Bruin is een enthousiaste en warme Care for Women specialiste voor vrouwen met hormonale problemen in Castricum en omgeving. Hormonen kunnen in verschillende leeftijdsfasen, van puberteit tot overgang, flink uit balans zijn. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot menstruatieklachten, overgangsklachten of problemen met zwanger worden. Vaak willen we hier niet over praten of denken we dat het erbij hoort. Dat is jammer, want heel vaak is er iets aan te doen. Vrouwen van alle leeftijden zijn welkom bij Maureen. Daarnaast kan je bij haar ook terecht voor een Healthcheck.


Behandeling

Tijdens een consult brengt Maureen je klachten in kaart naar aanleiding van jouw verhaal en een vooraf ingevulde vragenlijst. Ze neemt de tijd om al jouw vragen te beantwoorden en uit te leggen waar de klachten door veroorzaakt kunnen worden en wat daaraan te doen is. Dat kan door middel van  aanpassing van leefstijl, voeding en zo nodig voedingssupplementen. Het advies wordt op maat gemaakt zodat het voor jou toepasbaar is. Vaak zijn 2 of 3 afspraken al voldoende om klachten te verminderen of zelfs op te lossen.


Opleiding en Werkervaring

Maureen is jarenlang werkzaam geweest in het bedrijfsleven en heeft een aantal jaar geleden het roer omgegooid. Ze heeft in 2017 een 4-jarig opleiding tot holistisch massagetherapeut (HBO) afgerond. Als onderdeel van deze opleiding heeft ze haar Medische Basiskennis behaald en kennisgemaakt met de werking van hormonen. Vervolgens is haar interesse gewekt in de hormonale veranderingen bij vrouwen. Maureen heeft vervolgens in 2020 met succes haar opleiding gevolgd bij Care for Women. Om up to date te blijven volgt zij regelmatig (bij)scholingen.


Indicaties

 • (Vervroegde) overgang
 • Menstruatieproblemen
 • Premenstrueel Syndroom (PMS)
 • PCOS en endometriose
 • Anticonceptie
 • Healthchecks (individueel en bij bedrijven): door middel van een bloedafname wordt er
  gekeken naar je cholesterol en je suikergehalte. Ook wordt je bloeddruk gemeten en je BMI
  bepaald. De uitslag krijg je meteen mee, samen met een advies.
 • Vermoeidheidsonderzoek
 • Het geven van presentaties en workshops over hormonale klachten bij vrouwen