Nicole Elshof

Home » Hulpverleners » Nicole Elshof

Afbeelding profielfoto Care for Women specialiste Nicole Elshof

Praktijkadres

Dinsdagmiddag, woensdag en donderdagochtend
Grenslaan 26
8017 BH Zwolle

Dinsdagochtend
Vrouwencentrum “de Bakerraad””
Tesselschadestraat 55A (ingang Betje Wolfstraat)
Zwolle

Donderdagmiddag en vrijdag
G&W Gezond en Wel winkel
Vispoortenplas 2
Zwolle

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Betaalmogelijkheden: contant of bank.

 

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kun je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • NVVS (Nederlandse Vereniging voor Seksuologie)
 • VvAA
 • CAM Coöperatie
 • BIG-geregistreerd

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Nicole Elshof is moeder van 3 kinderen, ze heeft een passie voor gezond en lekker koken en ze houdt ervan om buiten te zijn, zowel om te sporten als om te ontspannen. Ze werkt al ruim 25 jaar in de zorg en adviseert en begeleidt in haar praktijken, te Zwolle, vrouwen van alle leeftijden bij klachten die kunnen ontstaan door hormonale disbalans.


Behandeling

Bij Nicole kun je terecht zonder doorverwijzing van een huisarts, dus doorlopen met klachten is helemaal niet nodig. Tijdens de zeer uitgebreide intake zorgt Nicole dat alle klachten en mogelijke oorzaken aandacht krijgen. Tijdens de consulten biedt Nicole inzicht in wat er precies gebeurt in je lichaam. Als hormonen de regie overnemen, kun je daar als vrouw last van hebben. Je gaat samen met Nicole op zoek naar de beste oplossing voor jou, die bij jou past en die jij kan integreren in jouw leven. Je leert veel over je eigen lichaam, op die manier krijg jij de controle terug over je hormonale veranderingen zodat klachten afnemen en je weer beter kan functioneren.


Werkervaring & Opleiding

In de 25 jaar dat Nicole verpleegkundige is, heeft ze ervaring opgedaan in het ziekenhuis, de thuiszorg (buitenland) en de IND. Ook heeft zij ook in de gevangenis gewerkt. Daarnaast is ze geregistreerd seksuologisch hulpverlener. Nicole is zeer deskundig en heeft een groot netwerk van zorgverleners met wie ze regelmatig overleg heeft om kennis en ervaring uit te wisselen. Hierdoor blijft haar kennis op niveau.


Indicaties

 • Overgang
 • Premenstruele klachten
 • Menstruele klachten
 • Ontzwangeren
 • Anticonceptie
 • Seksuologie
 • Hormoon therapie bij vrouwen kanker
 • Alle vragen rondom seksuologie: verlaagd libido, pijn bij het vrijen, vaginale droogte
 • Adviezen gericht om de darmfunctie en darmflora vanuit ontzuring principe
 • Ook geeft Nicole presentaties en inleidingen over ziekteverzuim ten gevolge van de overgang en ander hormonaal leed voor bedrijven, vrouwenclubs, organisaties etc.

Ervaringen

“Esther had last van ,,enorme’’ stemmingswisselingen. ,,Ik ben ooit een tijd depressief geweest, maar dit voelde anders. Ik probeerde het zo min mogelijk te laten merken aan mijn gezin, maar mijn man had het wel in de gaten. Het ging soms heel diep. Dan dacht ik: wat heeft het leven nog voor zin? Ik kwam moeilijk mijn bed uit en had weinig zin in activiteiten. Maar ineens kon ik me ook weer een stuk beter voelen.’’ Naast die wirwar van emoties kreeg ze opvliegers. ,,Ik kan niet of nauwelijks zweten, dus tijdens zo’n opvlieger voelt het alsof ik ontplof. Bloedheet heb ik het dan. Een ander ziet het niet, en dat is aan de ene kant fijn, maar ook lastig. Want ik ben dan ook altijd misselijk, waardoor ik echt even van de wereld ben. Die opvliegers kwamen wel een aantal keer per dag.’’ Daarnaast kreeg ze onrustige benen en – hoewel ze goed op haar voeding let – werd ze ook zwaarder. Voor de misselijkheid ging Esther naar de huisarts. ,,Mijn man en ik hebben zes kinderen, maar ik ben tijdens mijn zwangerschappen nooit zo misselijk geweest. Uit bloedonderzoek kwam niets. De huisarts gaf toen de tip om eens naar een Care for Women specialiste te gaan. Dat advies had ik eerder al van een nicht gekregen: ‘Als je echt zoveel last hebt, probeer het dan eens’’, zei ze tegen me. ‘Die
dames zijn er echt voor’.’’ Inmiddels heeft ze drie consulten achter de rug. Ze is blij dat ze gegaan is. ,,Ik heb ook allerlei boeken over de overgang gelezen, maar het is toch anders als iemand met verstand van zaken uitlegt wat er nu precies in je lichaam gebeurt als je in de overgang zit. Mijn overgangsconsulente kan dat heel goed en het is natuurlijk fijn dat ze tijd voor je heeft. Verder ben ik blij met het persoonlijke advies dat ik heb gekregen over supplementen die bepaalde overgangsklachten kunnen verminderen. Want op eigen houtje van alles gaan slikken doe ik liever niet, ik vind het belangrijk om daar goed over geadviseerd te worden. Al met al ben ik blij dat ik de stap gezet heb. Ik voel me een stuk beter dan een paar jaar geleden.’’ -Esther van Voorst (54)


“Was ik maar 2 jaar eerder naar Nicole gegaan! Wat heeft zij mij goed geholpen, ik kan mezelf weer zijn”- Anja S. Zwolle 47 jaar“Nicole was de eerste persoon bij wie ik kwam, die mij en mijn klachten serieus nam, sterker nog, ze heeft mij uitgelegd hoe mijn lichaam werkt en wat er moest gebeuren …”’- Marianne v.d. W Kampen 51 jaar.” Wat fijn om mijn zorgen over mijn seksleven te kunnen delen en vervolgens meerdere oplossingen gepresenteerd te krijgen” – Sigrid B. Dalfsen 34 jaar“Ik was de wanhoop nabij, ik voelde me toenemend somber, totdat iemand mij attendeerde op Care for Women. Nicole heeft voorkomen dat ik aan de antidepressiva ben gegaan.” – Jannie d. L Zwolle 42 jaar.

Ervaringen Bedrijven

“Blij dat het onderwerp aandacht kreeg binnen de school, presentatie becijferd met een 8,2”

De specialiste Nicole Elshof heeft een workshop mogen geven bij de MBO Zone College in Zwolle. Zone College heeft een enquête gehouden onder de deelnemers en hieruit is er het volgende gekomen:
70% van de ondervraagden was niet op de hoogte van het bestaan van een overgangsconsulente. 90% van de aanwezigen heeft voldoende informatie ontvangen deze middag. 45% van de aanwezigen vindt het een goed idee om ook voor mannen iets te organiseren.  
40% zou nog wel een vorm van opvolging willen voor wat betreft het onderwerp, 60% heeft genoeg info gehad. Voor een soort van opvolging kiest:
-40% voor een Health Check
-30% een vervolg op het onderwerp
-30% voor een consult / advies gesprek bij de specialiste.
Iedereen erg positief over de presentatie. Men was blij dat het onderwerp aandacht kreeg binnen de school, vond het een goed initiatief! Voor je uitleg / presentatie ontvang je van de ondervraagden een 8,2 als rapportcijfer!
Vanuit de organisatie willen we dit onderwerp jaarlijks terug laten komen door het te plaatsen op de agenda. Met als invulling een jaarlijkse presentatie.
Hanneke Koelma – Bruggeman, Managementassistent Zorgcentrum. Zone College Zwolle www.zone.college.nl