Sandra Meekes

Home » Hulpverleners » Sandra Meekes

Praktijkadres

Huisartsenpraktijk SD van Noort
Korenstraat 9
7101 EH Winterswijk

Sint Elisabethgaarde 3
7103 ZZ Winterswijk

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

 

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

 • Care for Women
 • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NV vPO)

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Mijn naam is Sandra Meekes. Vanaf januari 2022 start ik als Care for Women specialiste in Winterswijk. Vrouwen lopen vaak lang door met onbegrepen klachten en denken dat ze “niet moeten zeuren”. Hierdoor gaan ze vaak over hun eigen grenzen. Overgangsklachten worden regelmatig ten onrechte verward met een burnout. Door mijn ervaringen als praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk kom ik regelmatig vrouwen tegen die hierdoor helemaal vastlopen op zowel lichamelijk, psychisch en sociaal vlak. Klachten zijn dikwijls erg divers; denk hierbij bijvoorbeeld aan opvliegers, buikpijn, menstruatieproblemen, stemmingswisselingen, oververmoeid zijn, slaapproblemen of nachtzweten. Tijdens de 3 belangrijkste periodes in een leven verandert er veel in een vrouwenlichaam. Deze fases; de pubertijd, zwangerschap en overgang zijn de periodes waarin er hormonale schommelingen optreden die voor een disbalans kunnen zorgen. Belangrijk is het om erkenning en herkenning van klachten te krijgen.

Loop niet onnodig door met klachten; vaak is er een oplossing voor


Behandeling

Aan de hand van een zorgvuldig intakegesprek wordt alles in kaart gebracht waarna een passend advies gegeven wordt. Voor mij, zijn jouw verhaal en gevoel belangrijk, en bovenal dat jij na de behandelingen weer lekker in je vel zit. Naast de hormoon zorg bied ik voor zowel vrouwen als mannen Health checks aan waarbij gekeken wordt naar bijv. het cholesterol, gewicht, glucose.


Werkervaring en opleiding

Sinds 33 jaar ben ik werkzaam in de gezondheidszorg waar ik een ruime werkervaring heb opgedaan in de wijkzorg, het ziekenhuis en in de huisartsenzorg. Daarnaast heb ik gastlessen verzorgd op de Hogeschool. Naast Care for Women specialiste ben ik ook praktijkondersteuner in de huisartsenzorg en word ik regelmatig bijgeschoold in onder andere; hart en vaatziekten, leefstijl, gezonde voeding, diabetes, etc .Graag wil ik mijn ervaring en kennis gebruiken om vrouwen te ondersteunen en begeleiden in hun zorgvraag. Naast mijn vaste werkzaamheden geef ik ook lezingen voor eventueel personeelsverenigingen, bedrijven, organisaties en vrouwennetwerken.


Indicaties

 • De overgang/Menopauze
 • Menstruatie problemen of PMS
 • Anticonceptie
 • Vrouwen met een kinderwens
 • Healthcheck; bij vrouwen en mannen
 • Preventiezorg: hart- en vaatziekten
 • Osteoporose
 • Stress reductie
 • Voeding en beweging advies
 • Workshops voor groepen bij o.a. bedrijven en verenigingen
 • Healthcheck bij en voor bedrijven