Wilma Timmer

Home » Hulpverleners » Wilma Timmer

Praktijkadres

Jacques Perkstraat 1
4207 RB Gorinchem

Vergoeding & prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket. Dit valt NIET onder uw eigen risico. U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Betaalmogelijkheden:
factuur

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het landelijk telefoonnummer: 088-4420442. Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aangesloten bij

  • Care for Women
  • BIG-geregistreerd

Aantoonbaar Beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Care for Women Gorinchem: voor professionele hulp bij hormonale problemen rond de overgang, menstruatie, anticonceptie en preconceptie.

Ben jij al jaren aan het tobben met je hormonen? Gaan je emoties alle kanten op en heb je last van een kort lontje? Misschien heb je periodes waarin je je depressief voelt en telkens wanneer je denkt dat je er nu écht iets aan wil gaan doen, gaat het weer ietsje beter. Blijf er niet meer mee rondlopen. Samen kunnen we proberen jouw lijf weer meer in balans te brengen waardoor je je ook in je hoofd veel beter gaat voelen. Weg met depressie, eetbuien en opvliegers. Terug naar een fijn leven waarin je weer kunt genieten!


Introductie

Ik ben Wilma Timmer, werkzaam als Care for Women specialiste in Gorinchem. Daarnaast ben ik ook nog werkzaam als verloskundige in een verloskundigenpraktijk in Papendrecht. Door mijn ervaringen als verloskundige maar ook zeker door ervaringen in mijn persoonlijke omgeving weet ik dat vrouwen behoorlijk uit balans kunnen raken door een verstoorde hormoonhuishouding. Deze hormonale problemen kunnen ontstaan in de verschillende fases van je leven zoals bij de menstruatie, de zwangerschap en de overgang. Als Care for Women specialiste hoop ik vrouwen een luisterend oor te bieden en samen naar een oplossing te zoeken waardoor zij weer meer in balans raken en daardoor ook weer een stuk positiever in het leven komen te staan. Ik neem graag de tijd en aandacht voor je verhaal want iedere vrouw is uniek.


Behandeling

Tijdens het eerste consult, de intake, proberen we samen je klachten in kaart te brengen, wat de verwachtingen zijn en wat de mogelijkheden zijn om je hormonen weer meer in balans te brengen. Vaak zijn dit adviezen op gebied van voeding en lifestyle, soms is er wat ondersteuning nodig door voedingssupplementen. Een enkele keer kan er ook wat bloedonderzoek nodig zijn. Tijdens het vervolgconsult bespreken we of de adviezen en eventueel de supplementen voor jou het beoogde resultaat bereikt hebben. Indien nodig kunnen we nog het een en ander aanpassen. Vaak zijn er 2-3 consulten nodig om het gewenste resultaat te bereiken.


Opleiding en Werkervaring

Ik ben al ruim 25 jaar werkzaam als verloskundige en ben de opleiding van Care for Women gaan doen als aanvulling op mijn werk als verloskundige. Als verloskundige begeleid ik vrouwen met zwangerschapswens, tijdens de zwangerschap en geef ik anticonceptie adviezen. Met de uitbreiding naar Care for Women specialiste kan ik nu ook vrouwen begeleiden met menstruatiestoornissen, overgangsklachten en andere hormoon gerelateerde klachten. Door de opleiding tot Care for Women specialiste en door mijn werk als verloskundige heb ik veel inzicht gekregen in het functioneren van de vrouw en hoeveel ballen zij vaak hoog moeten houden. Ik hoop door te luisteren en door mijn expertise als Care for Women specialiste, veel vrouwen te kunnen helpen en ondersteunen.


Indicaties

  • PMS: stemmingswisselingen, hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid;
  • Menstruatiestoornissen zoals PCOS of endometriose;
  • Anticonceptie adviezen;
  • Zwangerschapswens, preconceptiezorg;
  • Adviezen bij behandeling voor borstkanker;
  • Overgangsklachten: opvliegers, slecht slapen, nachtzweten, stemmingswisselingen, hartkloppingen, vermoeidheid, gewichtstoename, spier en gewrichtsklachten, concentratieproblemen, angst en paniekgevoelens.

 

Tot ziens in de praktijk van Care for Women Gorinchem.