Opleiding Care for Women specialist

Home » Opleiding Care for Women specialist

Heb je altijd al vrouwen met een hormonale disbalans willen helpen? Én een eigen praktijk willen starten? Dan is de opleiding tot Care for Women specialiste iets voor jou!


Opleiding tot Care for Women specialiste

Als Care for Women specialiste in opleiding leer je alles wat te maken heeft met hormonale veranderingen. Denk hierbij aan klachten die te maken hebben met de menstruatie, een zwangerschap(swens) of de overgang.

Dit zijn klachten waar vaak nog een taboe op ligt en wat veel vrouwen moeilijk vinden om te bespreken. Tijdens de opleiding leer je ook hoe je dit bespreekbaar kunt maken bij jouw cliënten. Hoe je de klachten in kaart brengt, waar je op moet letten en natuurlijk hoe je een gedegen persoonlijk advies kunt geven. Maar je leert nog veel meer, zoals de praktische kant van het opstarten van een eigen onderneming!

Het beroep: Care for Women Specialiste

Je bent geslaagd! Maar wat kun je nu eigenlijk verwachten? Wat ga je doen, hoe gaat het in zijn werk én wat kun je van Care for Women verwachten?

Tijdens de opleiding word jij klaargestoomd om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer in je eigen praktijk als Care for Women specialiste. Vanuit je eigen praktijk help jij de vrouwen in jouw omgeving bij de hormonale problemen en voer je preventieve gezondheidschecks uit.

Het ene moment help je een vrouw met overgansklachten, het andere moment komt er een echtpaar voor een healthcheck, geef je een anticonceptieadvies of help je een vrouw met PMS klachten. Tussendoor ben je ook nog druk met het promoten van je praktijk en je administratie.

Dat is natuurlijk leuk en uitdagend, maar het zijn ook heel veel verantwoordelijkheden! Daarom sta je er niet alleen voor. Je sluit je niet voor niets aan bij Care for Women. Gedurende jouw loopbaan krijg je waar gewenst ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Je kunt gebruikmaken van de informatiedatabase in EviCare, productprotocollen en natuurlijk onze besloten Facebookgroep, waar je casuïstieken kunt bespreken met je collega-specialisten. Daarnaast volg je elk jaar een (verplichte) scholing, worden er verschillende intervisies gepland, en kom je één keer per jaar met zijn allen samen op de jaarvergadering.

Een dag uit het leven van een Care for Women specialiste

Om iets over 10 kom je jouw praktijkruimte binnen, je zet het raam open om de ruimte te luchten en schenkt jezelf een kop koffie of thee in. In de tussentijd start je jouw laptop op en opent EviCare. Je ziet direct welke afspraken je hebt staan. Je ziet ook dat er voor volgende week weer twee nieuwe afspraken zijn ingeboekt door het hoofdkantoor en drie nieuwe afspraken via je eigen agenda. Je bekijkt de afspraken van de nieuwe cliënten en ziet direct of ze al een vragenlijst hebben ingevuld. Je plant in je agenda een extra tijd voor jezelf in om dit op een later moment voor te bereiden.

Om half 11 komt mevrouw Jansen voor haar tweede afspraak over overgangsklachten. Je opent haar dossier in EviCare en leest even terug wat jullie de vorige keer besproken hebben, je bekijkt haar voortgang in haar klachten door de vragenlijst te vergelijken en controleert of ze haar factuur heeft betaald. Als mevrouw Jansen binnenkomt schenk je haar een glas water in, vraagt haar hoe het gaat en begint je consult. Je bespreekt haar voortgang, laat dit inzichtelijk zien door de vergelijking van de vragenlijst en beantwoord haar vragen en geeft advies. Je sluit het consult af door haar dit keer te voorzien van supplementen voor 2 maanden. Omdat het zo goed gaat spreek je af dat als ze behoefte heeft aan nog een consult, dat ze contact met je opneemt. Als ze weg is zet je nog even de puntjes op de i in het consultverslag, maakt een factuur en stuurt deze op.

Tijd voor je tweede cliënt. Een healthcheck dit keer. Je voert de healthcheck uit en geeft een kort advies om de waarden te verbeteren. De cliënte heeft wel interesse in wat meer advies, ook gezien ze in de overgang zit en ze aardig wat kilo’s is aangekomen. Je plant een tweede afspraak voor haar in en je ziet haar over twee weken weer. Je werkt het verslag bij, stuurt een factuur en neemt dan tijd om te lunchen.

Om half 2 is je volgende afspraak, dit keer een eerste PMS consult. Een meisje komt samen met haar moeder om haar PMS klachten te bespreken. Je bekijkt de door haar ingevulde vragenlijst en maakt wat notities met wat je wilt uitvragen. Als ze er zijn begin je met de intake, je merkt dat de moeder veel antwoorden geeft voor haar dochter en voelt dat het meisje hierdoor geremd is. Voor een intake is dit geen probleem, je wilt de feiten op tafel krijgen maar een tweede consult zou je de cliënte liever alleen zien. Je hebt een duidelijk beeld van de situatie, geeft haar wat opdrachten/adviezen mee en een supplement. Voor de tweede afspraak spreek je subtiel af dat het beter is om het volgende consult in eerste instantie met zijn tweeën te doen en dat de moeder in de wachtruimte wacht, zodat jullie haar wel kunnen betrekken als het nodig is. Je cliënte is je erg dankbaar en je ziet haar weer over twee weken.

Je volgende cliënt komt pas om half 5. Dat komt goed uit, zo heb je de tijd om wat te plaatsen op je sociale media, producten te bestellen en je boekhouding bij te werken. Ja laatste cliënte komt ook voor een tweede consult, je bespreekt ook haar situatie en plant direct een derde consult met haar in. Nadat je dit hebt afgerond zit je werkdag er op. Je controleert nog even hoe laat je eerste consult de volgende dag is, en je sluit je computer. Morgen heb je in de middag 2 consulten staan en in de avond zit je bij een plaatselijke sportschool voor vrouwen, hier zit je voor kleine adviezen, productverkoop en voer je geregeld health checks uit. Dat belooft weer een mooie dag te worden!

Het lesprogramma

De opleiding duurt 6 maanden en start twee keer per jaar, eenmaal in januari en eenmaal in september. In totaal bestaat de opleiding uit 14 lesdagen, waarvan een gedeelte online plaatsvindt en een gedeelte op locatie (Amersfoort en/of Leusden). Naast de lesdagen wordt de opleiding afgesloten met een examen. Heb je het diploma behaald? Dan feliciteren wij je persoonlijk tijdens de diplomering. Drie maanden na de opleiding evalueren we je eerste periode als Care for Women specialiste tijdens een verplichte (online) terugkomdag.

Binnen Care for Women zijn veel zaken protocollair vastgelegd. Dit leggen we je tijdens de opleiding allemaal uit. Bovendien werk je als Care for Women specialiste met het programma EviCare. Een elektronisch cliëntendossier waarmee je Practice based Evidence kunt werken en de effectiviteit van je behandeling kunt meten. Handig, want zo kan je direct inzien of de behandeling aanslaat. Op deze manier bewaken wij (geanonimiseerd) de kwaliteit van onze behandelingen.

Online informatiebijeenkomst(en)

We vertellen je graag meer over onze opleiding tot Care for Women specialiste. Hiervoor organiseren wij meerdere keren per jaar informatiebijeenkomsten. Van 10.00 tot 12.30 uur ontvang je nog meer informatie over de opleiding.

Woensdag 15 februari 2023
Donderdag 30 maart 2023
Dinsdag 2 mei 2023
Woensdag 7 juni 2023
Donderdag 6 juli 2023

Wil je je aanmelden voor één van bovenstaande dagen? Stuur dan een mail met jouw gegevens naar opleiding@careforwomen.nl

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Laat ons je helpen

Doorlopen met klachten is vaak niet nodig. Er zijn inmiddels genoeg goede oplossingen.

N

Aandacht voor joú

De specialiste neemt alle tijd voor je en begrijpt je als geen ander. Zij is immers zelf ook vrouw.

N

Vaak géén eigen risico

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Er is dan geen eigen risico.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.

Aantoonbaar Beter Keurmerk