Botontkalking (Osteoporose)

Home » Botontkalking (Osteoporose)

Botontkalking, ook wel osteoporose genoemd, is een probleem dat bij vrouwen vaak voorkomt na de menopauze. De menopauze speelt een grote rol bij het ontstaan van botontkalking. Alle cellen in je lichaam vernieuwen zich continu, dus ook de cellen in je botten. Tot je 30ste worden je botten steeds sterker. Na je 35ste draait het proces om en worden je botten langzaam zwakker. Tijdens en na de overgang versnelt dit proces zelfs. Hierdoor krijgen meer vrouwen dan mannen te maken met botontkalking.

Meer vrouwen dan mannen krijgen botontkalking

Tijdens de overgang nemen de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron af. Dit zijn de hormonen die beschermen tegen botontkalking. Je kunt je voorstellen dat als je lichaam minder van deze hormonen aanmaakt, de bescherming tegen botontkalking ook minder wordt. Aan de afname van de hormonen is niets te doen, maar je kunt wel een aantal dingen doen om de kans op botontkalking te verminderen. Hier kun je het best zo vroeg mogelijk mee beginnen.

Hulp en advies bij botontkalking

De kans om als vrouw botontkalking te krijgen is groot. Krom lopen, een gebroken pols of een gebroken heup kan voorkomen worden, mits men hier vroegtijdig aandacht aan besteed. Vermoed je dat je een verhoogd risico hebt op botontkalking of dat dit zelfs al aan de gang is? Maak dan een afspraak bij een Care for Women specialiste. Ook als je vragen hebt over osteoporose kun je gerust eens een afspraak maken. De specialiste kan je precies uitleggen wat botontkalking is en hoe het met jouw risico gesteld is. Je kunt met al je vragen bij haar terecht, zowel over het voorkomen van als het omgaan met botontkalking. Bovendien is de specialiste zelf ook vrouw en begrijpt ze dus als geen ander hoe moeilijk dit kan zijn. Een afspraak maken kan 24 uur per dag in de online webagenda. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering en een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Laat ons je helpen

Doorlopen met klachten is vaak niet nodig. Er zijn inmiddels genoeg goede oplossingen.

N

Aandacht voor joú

De specialiste neemt alle tijd voor je en begrijpt je als geen ander. Zij is immers zelf ook vrouw.

N

Vaak géén eigen risico

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Er is dan geen eigen risico.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.