”Omdat ik zo verward was belde ik uitzichtloos naar de huisarts met de vraag of ik een spiraaltje kon laten zetten. Twee jaar geleden begonnen de klachten: huilen, terugtrek gedrag, agressief gedrag en gejaagdheid. Met de jaren werden de klachten erger. Paniekaanvallen, angst en ik kreeg zelfs suïcidale gedachten. Dit ben ik niet! Dit hoort zo niet bij mij! Drie weken per maand had ik er last van en 1 week niet.

Nadat ik de arts had gebeld, ben ik doorverwezen naar een psycholoog en is mijn bloed onderzocht. Uit het bloedonderzoek kwam niets en het gesprek met de psycholoog was ook eenmalig. ” Het is niet iets psychisch”.

De pil geprobeerd, maar daardoor verergerde de klachten. Gevraagd om een doorverwijzing naar een gynaecoloog, maar die kreeg ik niet. Tot voorkort ben ik door blijven tobben. Uiteindelijk heb ik de arts gebeld met de vraag om een spiraal te plaatsen. Het antwoord was als volgt: ”Je krijgt Oxazepam, want het kunnen je hormonen niet zijn. Ook geen overgang, je bent 41”. Uiteindelijk heb ik contact gezocht met Care for Women. Bij Care for Women werd eindelijk serieus geluisterd naar mijn probleem. Mijn klachten werden erkend en het kon wel degelijk de hormonen komen, namelijk PMS.

Momenteel ben ik 5 maanden verder en het gaat een stuk beter met me. Er is nog een keer bloed geprikt. Daar waar de waarde voor de dokter aanvaardbaar waren, legde mijn consulente uit dat we ons soms beter voelen als alles net wat hoger is. Begonnen met Vitamine D, Magnesium, Omega en nog wat supplementen die zij vond passen bij mijn verhaal. Ook kreeg ik adviezen om leefstijl aan te passen en stress te vermijden. Ik kan weer lachen, ik slaap goed, mijn darmen werken beter en ik kan weer genieten van het leven met eigenlijk een simpele oplossing! Ieder geval beter dan een symptoombestrijding, Oxazepam.

Jammer dat huisartsen dit probleem zo onderschatten en dat de zorgverzekering (CZ) een PMS-consult niet vergoed. Ik ben dankbaar voor Care for Women die zich richten op deze klachten”.

(Tineke)