Zwangerschap

Lees hieronder meer over de zwangerschap, wat dit met je hormonen doet en hoe een Care for Women speicialiste je kan helpen in deze periode.

Van bevruchting naar zwangerschap

De bevruchting van een eicel door een zaadcel vindt plaats in de eileider. Daarna wordt de bevruchte eicel naar de baarmoeder getransporteerd. Hier scheidt de eicel enzymen uit die ervoor zorgen dat innesteling in het slijmvlies mogelijk is. De eerste 10 dagen voorziet de vrucht in zijn eigen voeding. Na de 10e dag wordt de vrucht een embryo genoemd. Tot het einde van de 3e maand produceert het embryo het HCG hormoon(human chorionic gonadotrophine), ook wel het zwangerschapshormoon genoemd. Dan wordt door middel van afgescheiden eivlokken een verbinding gemaakt tussen het baarmoederslijmvlies en het embryo. Het embryo raakt gedeeltelijk los en bevindt zich in een vruchtblaas. Op dit moment wordt de navelstreng de verbinding tussen de vruchtblaas en het slijmvlies. Samen met de eivlokken ontstaat zo de placenta. De hormonen die in dit stadium afgescheiden worden veroorzaken waarschijnlijk de bekende zwangerschapsmisselijkheid en andere zwangerschapsklachten.

Kinderwens

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen even gemakkelijk. Zeker de laatste jaren is dit voor een grotere groep vrouwen lastiger. De toenemende leeftijd waarop vrouwen zwanger willen worden en slechtere leefgewoonten zijn daar voornamelijk de oorzaak van. Juist voor deze vrouwen met een kinderwens is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de kans zo snel mogelijk wordt vergroot en dat er gekeken wordt of er een normale cyclus bij hen aanwezig is. De Care for Women specialiste doet dit. Ook kan ze je allerlei tips geven om de kans op een zwangerschap te vergroten. Lang blijven oefenen kan kostbare tijd verspillen en de kans op een normale zwangerschap doen afnemen. En als het dan niet lukt, welke opties zijn er dan? De Care for Women specialiste is er om jou hiermee te helpen.

Professionele hulp bij een kinderwens

Als je een kinderwens hebt is het belangrijk ervoor te zorgen dat de kans dat het lukt zo groot mogelijk is. Als je graag zwanger wilt worden is het belangrijk geen tijd te verliezen en na te gaan of alles in orde is om zwanger te kunnen raken. De Care for Women specialiste brengt jouw persoonlijke situatie in kaart. Ze kijkt bijvoorbeeld naar je familieachtergrond, je menstruatiekalender en temperatuurcurve.

De Care for Women specialiste weet ook alles over verschillende behandelingen om zwanger te raken. Zij legt je rustig uit welke keuzes je hebt en helpt je een goed geïnformeerde keuze te maken.

Professionele hulp tijdens je zwangerschap

Misschien is het bij jullie inmiddels gelukt en ben je in verwachting. Een prachtig wondertje groeit in je buik. Natuurlijk wil je goed voor jezelf en je ongeboren kindje zorgen. Wat mag je wel eten en wat kun je beter laten staan? En is het gevaarlijk om te blijven sporten? Welke situatie voor jou dan ook van toepassing is, de Care for Women specialiste is er voor jou. Zij weet precies hoe je de kans op een gezonde zwangerschap voor jou, maar ook voor je baby kunt vergroten. Met al je vragen rond de zwangerschap, maar ook voor het voorkomen van complicaties zoals een hazenlipje of zwangerschapsdiabetes kun je bij haar terecht. Zij heeft altijd ruim de tijd voor je, waardoor je in alle rust je vragen kunt stellen. Een afspraak bij jou in de buurt maak je gemakkelijk online via de webagenda, 24 uur per dag en een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Je kunt zo bij haar terecht!

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Laat ons je helpen

Doorlopen met klachten is vaak niet nodig. Er zijn inmiddels genoeg goede oplossingen.

N

Aandacht voor joú

De specialiste neemt alle tijd voor je en begrijpt je als geen ander. Zij is immers zelf ook vrouw.

N

Vaak géén eigen risico

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Er is dan geen eigen risico.

N

Doorverwijzing niet nodig

Je kunt zonder doorverwijzing van je huisarts zelf een afspraak maken. Zowel online als telefonisch.