Ilanit Overbeeke

Care for Women Icon
Care for Women Icon

Praktijkadres

Gezondheidscentrum
Burgemeester De Withstraat 59
3732 EJ  De Bilt

Vergoeding & Prijs

Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende zorgpakket, dit valt NIET onder uw eigen risico.

U kunt dit terug vinden in uw polisvoorwaarden. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig. Een consult van 60 minuten kost 87,50 euro.

Betaalmogelijkheden:
 • Factuur

Afspraak maken

Omdat de Care for Women specialiste tijdens de consulten telefonisch niet bereikbaar is kun je voor vragen of een afspraak terecht bij de assistente. Zij is te bereiken via het telefoonnummer:
088 - 4420442.

Ook kan je een afspraak 24 uur per dag zelf boeken via de online webagenda.

Aantoonbaar beter

Aantoonbaar Beter Keurmerk

Introductie

Ilanit Overbeeke Msc is een betrokken Care for Women specialiste in De Bilt. Op een professionele wijze begeleidt zij vrouwen met gezondheidsklachten die vaak niet kunnen worden geduid, maar veelal te maken hebben met hormoonschommelingen, overgang of anderen levensfasen. Ze denkt graag met je mee over de beste oplossing om klachten zo snel mogelijk het hoofd te bieden. Daarbij kijkt ze met zorg naar jouw persoonlijke en unieke situatie. Ilanit is getrouwd en heeft drie kinderen.


Behandeling

Ilanit neemt tijdens een eerste intake alle tijd en ruimte om jouw klachten, vragen en verwachtingen zorgvuldig in kaart te brengen. Indien je daarna verder gaat, helpt zij met advies en informatie over je persoonlijke gezondheidssituatie, hormonale processen en hoe je deze – indien nodig – weer in balans kunt brengen. Daarbij komen ook je leefstijl, voeding en mogelijke alternatieven aan de orde. Bijvoorbeeld hoe je preventief met mogelijke risicofactoren kunt omgaan. Natuurlijk – en altijd in goed overleg met jou – maakt Ilanit een overzichtelijk behandelplan waar je zelf mee aan de slag kunt. Bloedonderzoek en de inzet van supplementen kunnen daar onderdeel van uit maken. Tijdens het ingeplande evaluatieconsult beoordeel je samen of je doel bereikt is.


Opleiding en ervaring

Als ervaren eerstelijns verloskundige en teamleider in het Geboortecentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is Ilanit bekend en vertrouwd in de zorgsector. Naast het verloskundige vak heeft Ilanit veel aandacht voor zorgdomeinen gericht op vrouwen en gezinnen. Preconceptioneel advies, vrouwengezondheid en -coaching hebben al jarenlang haar bijzondere interesse. Naast zorgverlening in het ziekenhuis zelf, heeft Ilanit ruime ervaring opgedaan in diverse stadslocaties van het Geboortecentrum waardoor zij alle geledingen uit onze maatschappij goed heeft leren kennen. In 2019 startte Ilanit haar nieuwe UMC Utrecht-carrière als Manager Infectiepreventie, waar zij een team van infectiepreventie-specialisten aanstuurt. Een boeiende baan die zij ideaal weet te combineren met haar praktijk als Care for Women specialiste. Ilanit heeft haar Master thesis over de EPINO – een bekkenbodemtrainer – in 2011 gepresenteerd.


Indicaties

Ilanit begeleidt vrouwen met:

 • Menstruatieklachten; waaronder PCOS en hevig bloedverlies;
 • PMS-klachten;
 • Anticonceptievragen;
 • Vragen rondom (veranderende) seksualiteit;
 • De wens om gezond zwanger te worden – (preconceptie);
 • Vermoeidheidsklachten (inclusief libidoverlies en overgewicht);
 • Burn-out klachten;
 • Overgangsklachten (ook na kanker);
 • De wens om gezond oud(er) te worden – waarbij een Healthcheck (medische gezondheidsonderzoek inclusief bloedonderzoek) zowel voor vrouwen als mannen kan worden aangeboden.

Aangesloten bij

 • Care For Women
 • BIG register zorgverleners 49061921603
 • Kwaliteitsregister KNOV (Kon. Ned. Org. van Verloskundigen)